PRED NOSOM ŽUPANA

Čez noč izginilo celo drsališče

Objavljeno 17. februar 2015 08.01 | Posodobljeno 17. februar 2015 08.02 | Piše: Maja Kepic

Kamniška občina ovadila podjetnika Luko Klasinca, saj naj bi ukradel njihovo drsališče!

Drsališče, ki je bilo minulo zimo postavljeno na kamniškem Glavnem trgu, je izginilo, neuradno je v Sarajevu. Foto: kamnik.si

KAMNIK – Med najbolj priljubljene zimske dejavnosti zagotovo spada tudi drsanje. Tako od decembra do marca v številnih občinah po Sloveniji zaživijo mestna drsališča, kjer se rado druži staro in mlado. In Kamnik ni izjema.

Izginilo iz 
skladišča na Viču

Že leta svojim občanom vodstvo občine Kamnik ponuja brezplačno drsališče, ki ga je v tej sezoni sklenilo zamenjati. Starega, ki je bilo prejšnje zime postavljeno na Glavnem trgu, so dali v prodajo, novega pa postavili na novo lokacijo, ob frančiškanskem samostanu. Tam se Kamničani in drugi obiskovalci mesta nemoteno zabavajo ob vijuganju po ledeni površini. Zapletlo pa se je pri starem drsališču, za katero je občina v začetku januarja našla kupca. Ko je ta tik pred podpisom pogodbe – dogovorjena cena je bila 30.000 evrov – hotel še enkrat pogledati blago, so s kamniškim županom Marjanom Šarcem na čelu zazijali od presenečenja: drsališče je namreč čez noč izginilo!

»Zgodilo se je 13. januarja,« nam razloži direktor kamniškega zavoda za turizem in šport Franci Kramar. »Že kakšen dan prej smo Luko Klasinca, direktorja podjetja Lucky Luka, ki je hranilo naše drsališče v skladišču na Viču v Ljubljani, prosili, ali se lahko oglasimo tam, da si pred podpisom pogodbe še enkrat pogledamo blago. A odziva ni in ni bilo.« Ker Klasinca niso mogli priklicati, so se skupaj s kupcem, podjetjem Klimasol, sami odpravili do skladišča. Tam pa drsališča, za katero je občina pred sedmimi leti odštela 120 tisočakov, ni bilo!

»Seveda smo za pojasnilo takoj še enkrat poklicali Klasinca, a se je ta začel zelo čudno vesti,« pove župan Šarec. Po njegovih besedah je bilo drsališče še pred božičem preverjeno v viškem skladišču. »Januarja, ko smo prek javnega razpisa uspešno našli kupca, pa je izginilo. Direktor podjetja Lucky Luka nam na večkrat postavljeno vprašanje, kje je naše drsališče, ni hotel konkretno odgovoriti. Zato smo se odločili za kazensko ovadbo, ki je bila policiji na Viču podana dva dni po ugotovljenem izginotju, to je 15. januarja.«

Užaljen, ker je odpadel pri razpisu?

Seveda smo za komentar poklicali tudi Klasinca, ki po več kot 14 dneh še vedno ni povedal, kje je izginulo drsališče. »Vse, kar bom povedal, je to, da drsališče ni izginilo, torej tudi ukradeno ni, samo prestavil sem ga.« Kakopak smo še mi poizkusili srečo in ga vprašali, kje so torej agregat, aluminijaste cevi za hlajenje, varnostna ograja in kar je še drugih stvari, ki sestavljajo drsališče, a tudi tega nam ni hotel zaupati. »To je poslovna skrivnost med mojim podjetjem in kamniško občino!« (?!)

No, tam nad njegovo skrivnostnostjo niso ravno navdušeni. »Nedopustno in pravzaprav smešno je, da ne moremo videti lastnega drsališča. Se pa bojimo, da bi zaradi tega izgubili kupca, ki mu bržkone zmanjkuje potrpljenja,« je jasen Šarec. Po neuradnih podatkih naj bi bilo razstavljeno drsališče, ki zavzame prostornino večjega tovornjaka, v Sarajevu. Občina naj bi, kot nam je še razkril vir, že dobila fotografije, ki to potrjujejo. Ko smo Klasinca vprašali, ali je nemara drsališče občine Kamnik preprosto posodil naprej (in za to najbrž zaračunal najemnino), je skopo odgovoril: »Tega ne bom komentiral!«

Zanimivo je tudi, da se je na javni razpis za odkup drsališča, ki ga je kamniška občina objavila decembra lani – izklicna cena zanj je bila 16.900 evrov – prijavil tudi Klasinc. »Uradno so na razpis prispele tri ponudbe. Izbrana je bila najvišja, in sicer za 30.000 evrov, ki jo je, kot rečeno, ponudilo podjetje Klimasol,« nam pojasnijo na občini. Med temi tremi ni všteta Klasinčeva ponudba, saj naj bi ta, kot nam je razložil Kramar, prispela prepozno in je za to sploh niso obravnavali. Neuradno smo izvedeli, da direktor podjetja Lucky Luka, ki je z občino sicer sodeloval kar nekaj let – od 2008. do danes so mu nakazali dobrih 36 tisočakov –, ni ravno najbolje sprejel novice, da so se tokrat odločili za drugega ponudnika. A v našem telefonskem pogovoru Klasinc tudi o tem ni želel govoriti.

Deli s prijatelji