TEŽAVE

Cesto le razrili in odšli

Objavljeno 06. junij 2012 23.15 | Posodobljeno 06. junij 2012 23.15 | Piše: Mi. K.

Krajani Zidanega Mosta grozijo z opozorilno zaporo.

Obnova ceste bi morala biti že končana, vendar je zmanjkalo denarja.

ZIDANI MOST – Potem ko so prebivalci Zidanega Mosta in občina vrsto let opozarjali na problematiko ureditve glavne ceste skozi kraj, so leta 2008 vendarle dočakali začetek rekonstrukcije ceste Rimske Toplice–Zidani Most–Radeče. A ta je prebivalcem namesto olajšanja prinesla vrsto težav.

Predvsem zaradi pregostega prometa težkih tovornih vozil so v Zidanem Mostu začele pokati hiše. »Hišo imamo popolno razpokano in sem se odločil, da jo bom letos prodal, če jo bom lahko. V tem času se ni nič spremenilo, še hujše je. V aprilu so začeli rekonstrukcijo še ne dokončanega priključka pri kamnolomu, pred tednom dni pa so prenehali vsa dela, cesta je ostala razdejana, po dežju pa je ogromno blata in lukenj,« je ogorčen Jani Krivec.

Hude nesreče vsako leto

Občina Laško je zato direkcijo za ceste zaprosila, naj med rekonstrukcijo ustavijo težji tovorni promet. Na sestanku s predstavniki občine so tisti z direkcija za ceste poudarili, da se zavedajo problematike, in se zavezali, da bodo poskušali zadevo na prometnem ministrstvu premakniti.

Predstavniki policije so na srečanju opozorili, da se na tej cesti vsako leto zgodi do osem hujših prometnih nesreč, že pred leti pa so pristojnim posredovali več kot dvesto fotografij s predlogi za zagotavljanje večje varnosti prometa na tem območju.

Zaprli bodo cesto

Kot je po sestanku povedal Krivec, bodo prebivalci pristojnim dali še 15 dni za ureditev razmer, nato pa bodo stvari vzeli v svoje roke. »Če do sredine junija država ne bo prisluhnila krajanom, bomo najprej opozorilno zaprli cesto,« je napovedal. O nadaljnjih ukrepih pa se bodo po njegovih besedah sproti odločili.

Krajani po besedah Krivca ne zahtevajo popolne in stalne zapore, temveč samo začasno za težji tovorni promet, dokler cesta ne bo urejena. 

Deli s prijatelji