POMLADI ŠE NI

Ceste zasnežene, veter tudi do 120 km/h

Objavljeno 14. marec 2013 13.20 | Posodobljeno 14. marec 2013 12.31 | Piše: T. L.

V naslednjih dneh se pripravite, da bo med ušesi pošteno brilo.

Ceste pri Obrežju zasnežene.

LJUBLJANA – Slovenijo so zajele padavine, pri čemer po vzhodnih in južnih delih države (Prekmurje, del Štajerske, Dolenjska, Kočevska in Bela krajina) sneži. Na republiški agenciji za okolje (Arso) opozarjajo pred močnim vetrom, ki bo v teh dneh bril po državi: danes bo na Primorskem pihala zmerna do močna burja, v noči na petek bo začela slabeti, v petek popoldne pa bo ponehala. Na izpostavljenih mestih bodo najmočnejši sunki od 80 do 120 km/h.

Močan veter in sneg

Hkrati bo v severni Sloveniji pihal okrepljen severni veter, ki bo začel slabeti šele v petek dopoldne. Veter bo najmočnejši od četrtka popoldne do petka zjutraj. Pod Karavankami, v zgornjem Posočju in ponekod na Koroškem bodo najvišje hitrosti od 70 do 100 km/h. Vetrovno bo tudi drugod po državi, hitrost bo predvsem na vzhodu do okoli 70 km/h. V višjih legah in ponekod po nižinah bo v četrtek zjutraj in dopoldne snežilo.

Po nižinah v notranjosti Slovenije bo večinoma snežilo. Najvišje dnevne temperature se bodo danes gibale od –1 do 4, na Primorskem do 8 stopinj, jutri pa bodo najnižje jutranje temperature od –5 do 0, v alpskih dolinah do okoli –10 stopinj Celzija. V krajih, kjer bosta brila burja in severni veter, bo temperatura okoli 2 stopinji, podnevi od 1 do 6, na Primorskem pa do 8 stopinj Celzija.

Reke se umirjajo

Sicer pa na Arsu še sporočajo, da se pretoka Krke in Ljubljanice zmanjšujeta, so pa v dopoldanskem času še možne poplave na običajnih poplavnih območjih vzdolž vodotoka. 

Deli s prijatelji