AKADEMIJA

Cerarjevi se danes politično usposabljajo

Objavljeno 16. april 2016 11.19 | Posodobljeno 16. april 2016 11.21 | Piše: STA, Mo. S.

»Naša vizija je, da omogočimo dodatni razvoj za visoko motivirane, usposobljene in kompetentne posameznice in posameznike, ki bodo v javnosti suvereno predstavljali vrednote naše stranke,« pravijo.

LJUBLJANA – Stranka SMC za svoje člane danes pripravlja akademijo, program političnega izobraževanja in usposabljanja. Kot so navedli, Akademija SMC predstavlja proces, s katerim bo stranka skrbela za njen nadaljnji razvoj tako na lokalni kot nacionalni ravni. Predsednik Miro Cerar meni, da je to nov korak v izgradnji oziroma konsolidaciji njihove stranke.

»Želimo se čim več in hitro učiti. Akademija bo še dodatno oplemenitila delo lokalnih predstavnikov in vseh pripadnikov stranke, da bomo čim bolje in čim bolj odgovorno lahko naprej vodili državo skupaj z vladno koalicijo,« je v izjavi novinarjem ob robu obiska Festivala čokolade v Radovljici v petek povedal Cerar.

V SMC sicer menijo, da imajo članice in člani pravico, da se dodatno izobražujejo in usposabljajo, s tem pa pridobivajo znanja in veščine, ki prispevajo k boljšemu delovanju stranke ter opravljanju odgovornih nalog v družbi.

Kot so v sporočilu spomnili v SMC, so mlada stranka, ki se v slovenskem političnem prostoru uveljavlja z delom svoje poslanske skupine, lokalne mreže odborov po vsej državi in z izjemno odgovorno vlogo kot vodilna stranka vladne koalicije. »Naša vizija je, da omogočimo dodatni razvoj za visoko motivirane, usposobljene in kompetentne posameznice in posameznike, ki bodo v javnosti suvereno predstavljali vrednote naše stranke,« so navedli. Prva izvedba usposabljanja bo potekala v štirih vsebinskih sklopih med aprilom in junijem.

V začetku akademije bo na sedežu stranke tudi izjava premierja in predsednika SMC Cerarja.

Deli s prijatelji