CERARJEV NE

Cerarjev ne, mandatarstvo je zavrnil

Objavljeno 13. februar 2013 17.14 | Posodobljeno 13. februar 2013 18.05 | Piše: T. L.

Pravi, da ne bi dobil zadostne podpore, zato kandidature za zdaj ne bo sprejel.

LJUBLJANA, METLIKA – Miro Cerar mlajši se je zadnje dni omenjal kot možni kandidat za mandatarja začasne projektne vlade. Po današnjem pogovoru z Alenko Bratušek, začasno vodjo Pozitivne Slovenije (PS), je dejal, da se za sprejem ponudbe ni odločil, ker ne bi dobil zadostne podpore. Cerarja so bili pripravljeni podpreti PS (in sicer vseh 27 poslancev), DL in Desus, medtem ko se v SD o njem kot mandatarju niso izjasnili.

Sicer pa Cerar idejo za projektno vlado ocenjuje kot dobro, meni pa, da za njeno realizacijo ni dovolj široke podpore.

Janša: Virantovanja je konec, zdaj bodo prihajali računi

Na novinarski konferenci v Metliki se je na dogajanje odzval Janez Janša. Kot poroča STA, je dejal le: »Pustni čas počasi mineva, s tem tudi čas 'virantovanja', zdaj bodo pričeli prihajati računi, torej pripravite denarnice.«

Janša pravi, da po zaupnico v DZ ne namerava iti, ker si država tega ne more privoščiti. »Ko je šel po zaupnico v DZ moj predhodnik, je Slovenija potrebovala štiri mesece in pol, preden smo dobili novo vlado. Mogoče smo si leta 2011 to še lahko privoščili, vendar smo to zelo drago plačali. Danes si tega Slovenija ne more privoščiti, zato po tej poti jaz ne mislim hoditi,« je dejal.

Deli s prijatelji