TRENJA NA VRHU

Cerar: Z Erjavcem sva se temeljito pogovorila, odločitev o odstopu čim prej

Objavljeno 04. julij 2016 20.03 | Posodobljeno 04. julij 2016 20.41 | Piše: STA, M. U.

O preoblikovanju vlade ta hip predsednik vlade ne razmišlja.

PARIZ – Premier Miro Cerar je dejal, da sta se z zunanjim ministrom Karlom Erjavcem danes temeljito pogovorila, odločitev glede njegovega ponujenega odstopa pa bo sprejel v torek ali čim prej. O preoblikovanju vlade za zdaj ne razmišlja, je v Parizu ob robu vrha o zahodnem Balkanu dejal Cerar. »Ta hip se ne ukvarjam z idejami o rekonstrukciji vlade,« je zatrdil premier, ki se v Parizu udeležuje srečanja držav zahodnega Balkana, na katerem bodo govorili o varnosti in sodelovanju v regiji kot tudi o evropski perspektivi za to regijo. Ob Sloveniji se pariškega vrha udeležuje tudi pet držav članic EU.

Cerar je sicer v soboto dejal, da se bo do torka odločil, ali bo sprejel ponujeni odstop Erjavca. Ta je dan pred tem sporočil, da je premierju ponudil svoj odstop, za kar se je odločil zaradi zapletov v postopku arbitraže o meji med Slovenijo in Hrvaško.

Gašperšič uživa Cerarjevo zaupanje, vodstvu Luke Koper spodletelo pri vodenju

Premier Miro Cerar je tudi zatrdil, da minister za infrastrukturo Peter Gašperšič kljub dogajanju v Luki Koper uživa njegovo zaupanje. Vodstvo Luke Koper mora po Cerarjevih besedah prevzeti odgovornost in ukreniti vse, da vzpostavi poslovni proces in sanira nastalo škodo.

Deli s prijatelji