KDAJ BO ŠLA?

Cerar vztraja, bodo ministrico kolegi pustili na cedilu?

Objavljeno 18. april 2016 14.29 | Posodobljeno 18. april 2016 14.37 | Piše: STA, T. L.

Cerar pričakuje odstop ministrice za kulturo Julijane Bizjak Mlakar. Poslanci Desusa se po srečanju z njo še niso izrekli o tem, ali bodo ministrico iz vrst svoje stranke ob morebitnem glasovanju o razrešitvi podprli.

LJUBLJANA – Premier Miro Cerar je danes pojasnil, da do torka do 12. ure pričakuje odstop ministrice za kulturo Julijane Bizjak Mlakar, sicer bo državnemu zboru predlagal njeno razrešitev. Kot je Cerar poudaril v izjavi novinarjem, je bilo njeno neizpolnjevanje sklepov vlade v zvezi z idrijskim rudnikom le »kaplja čez rob«. 

»Kultura je za identiteto in razvoj Slovenije preveč pomembna, da bi lahko na tem področju dopustil stopnjevanje neukrepanja in nedoslednosti,« je pojasnil Cerar. Dodal je, da je praksa, ki jo je ministrica v zadnjem obdobju vedno bolj izkazovala, nezdružljiva z usmeritvijo vlade, ki ji kultura predstavlja posebno vrednoto.

Poslanci Desusa se po srečanju z njo še niso izrekli o tem, ali bodo ministrico iz vrst svoje stranke ob morebitnem glasovanju o razrešitvi podprli. Po besedah vodje poslanske skupina Franca Jurše je o tem še prezgodaj govoriti.

Kot je po sestanku poslanske skupine z ministri iz vrst Desusa v izjavi medijem dejal Jurša, jim je Bizjak Mlakarjeva predstavila svoje videnje, predvsem glede problematike reševanja idrijskega rudnika. Poslanci so po njegovih besedah ugotavljali, da se ministrica trudi in dela. Odnosi, ki so se v zadnjem obdobju vzpostavili med predsednikom vlade in ministrico, pa so vprašanja, ki jih mora razrešiti predsednik vlade.

Ali bodo poslanci Desusa ministrico iz vrst svoje stranke podprli, je po njegovih besedah še prezgodaj govoriti. V nadaljevanju morajo namreč najprej slišati predsednika vlade, prav tako se bodo še pogovarjali z Bizjak Mlakarjevo.

Deli s prijatelji