KDO JE PODPISAL?

Cerar v lov: minister v zgodovino, njegov podpis še ne

Objavljeno 19. oktober 2014 14.42 | Posodobljeno 19. oktober 2014 14.42 | Piše: T. L.

Menda naj bi si želel že bivšega ministra Petroviča nadomestiti Janko Burger. Medtem grafologinja ocenjuje, da podpis na domnevno spornem dokumentu ni Petrovičev.

Miro Cerar.

LJUBLJANA – Poleg Metoda Dragonje se kot kandidat za novega gospodarskega ministra v Cerarjevi vladi omenja Janko Burger, državni sekretar na gospodarskem ministrstvu, poroča informativna oddaja Pop TV 24ur. Burger sam pravi, da bi bil kos nalogi, da pa ga še nihče ni poklical.

In Cerar? V kabinetu predsednika vlade pravijo, da se Cerar še z nikomer ni pogovarjal o novem ministru. Toda časa ni veliko, novo ime pa mora sporočiti v enem mesecu. Če bi namesto Jožefa Petroviča prišel Burger, strankarska ministrska mešetarjenja ne bi bila potrebna, saj je tudi Burger član vladajoče stranke SMC. Ne smemo pa pozabiti, da bo Slovenija, ki še vedno ni izšla iz gospodarske krize, očitno ostala tudi brez ministrice brez resorja za področje razvoja, strateške projekte in kohezijo Violete Bulc. Če se ji bo posrečil naskok na komisarski stolček ...

Petrovičev predhodnik Dragonja nad idejo, da bi se znova zavihtel na ministrski stolček, menda ni navdušen. 

Čigav je podpis?

Čeprav je Petrovič odstopil z ministrskega položaja, je že takoj poudaril, da podpis na domnevno spornem dokumentu o kartelnem dogovarjanju ni njegov. V oddaji Danes na Planet TV so Petrovičeve podpise že dali v vpogled grafologinji Neni Trampuš. Ta iz razmerij v pisavi sklepa, da gre za podpisa dveh različnih ljudi. Vendar tudi če podpis ni Perovičev, to ne zmanjša njegove odgovornosti, ki jo je imel na tedanjem položaju v DZS. Kot je še poročal Danes, se bo po kratkem ministrovanju Petrovič menda vrnil nazaj na svoje delovno mesto, kjer je bil pred odhodom v politiko, in sicer v podjetje Unichem.

Deli s prijatelji