SVETOVANJE

Cerar ujet na laži: ga čaka Golobičeva usoda?

Objavljeno 16. december 2014 15.48 | Posodobljeno 16. december 2014 15.48 | Piše: T. L.

Za center Kresalove ni delal le brezplačno, ampak je za revijo Reporter priznal, da je za mnenje prejel plačilo 2000 evrov.

Miro Cerar.

LJUBLJANA – Miro Cerar je imel pred zasedbo premierskega stolčka kar razpredeno mrežo delovanja, beri pravnega svetovanja. In kot zdaj piše časnik Reporter, je Cerar o enem izmed svojih sodelovanj pred volitvami lagal. Tedaj so ga namreč pri spletnem portalu siol.net vprašali, kakšna je njegova vloga pri Evropskem centru za reševanje sporov, ki ga, kot je znano, vodi nekdanja notranja ministrica Katarina Kresal in ki, kot smo poročali, zelo dobro posluje s koprsko občino,image hkrati pa se je že otepalo očitkov korupcije.

Kakor koli že, za portal je tedaj Cerar pojasnil, da je član etične komisije pri centru, kjer pa deluje brezplačno. Kot zdaj opozarjajo v Reporterju, pa je tedaj Cerar zamolčal, da za zavod piše tudi pravna mnenja. Tako je aprila letos (le nekaj mesecev pred intervjujem) za center Kresalove napisal pravno mnenje v zvezi z ustavno odločbo glede občine Ankaran, ki ga je naročil župan Kopra Boris Popovič. Poleg tega pa mnenja ni napisal pro bono, ampak za ceno 2000 evrov, kot je prejšnji teden odgovoril za tednik Reporter.

Bo sodelovanje z bivšo ministrico za Cerarja podobno usodno, kot je bilo pred leti za Gregorja Golobiča dejstvo, da je novinarjem zamolčal lastniški delež v družbi Ultra Sum?

Deli s prijatelji