TEŽAVE

Cerar se še odloča: bo Koprivec minister?

Objavljeno 17. november 2014 08.26 | Posodobljeno 17. november 2014 08.26 | Piše: STA, P. Pa.

Zaradi zdravstvenih težav ministrskega kandidata naj bi Cerar še enkrat razmislil, ali je sposoben opravljati to delo.

Miro Cerar.

LJUBLJANA – Kandidat za ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Gojko Koprivec naj bi se po napovedih danes predstavil pred matičnim odborom državnega zbora, a je njegovo zaslišanje negotovo. V kabinetu premierja Mira Cerarja so namreč v nedeljo povedali, da se bo Cerar o tem, ali Koprivec ostaja kandidat za ministra, odločil danes zjutraj.

Stanje se mu je poslabšalo

Koprivčevo zdravstveno stanje naj bi bilo namreč dovolj resno, da mora Cerar še enkrat razmisliti, ali bo Koprivec lahko opravljal delo gospodarskega ministra. Cerar se je sicer s Koprivčevim zdravstvenim stanjem seznanil v nedeljo, ko ga je osebno obiskal.

Zaslišanje pred odborom bi moralo biti že v petek, a so ga zaradi nenadnega poslabšanja Koprivčevega zdravstvenega stanja preložili na danes. Predstavitev so preložili, ko je Koprivec premierja obvestil, da se mu je nenadoma poslabšalo zdravstveno stanje in da je bil sprejet na urgenco.

Brez ministrov

Vlada je brez gospodarskega ministra od oktobra, ko je po le mesecu dni s tega položaja odstopil Jožef Petrovič. Resor začasno vodi minister za finance Dušan Mramor.

Državni zbor naj bi o novem ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo ter tudi o Alenki Smerkolj kot novi ministrici brez resorja, zadolženi za razvoj, strateške projekte in kohezijo, odločal na redni seji, ki se začne danes.

Koprivec je upokojenec, po izobrazbi pa magister ekonomskih znanosti, ki ima 40 let izkušenj z bančništvom, zavarovalništvom in naftno industrijo. Med drugim je služboval v NLB, Zavarovalnici Adriatic in OMV Istrabenz.

Deli s prijatelji