LOVKE

»Cerar se raje ukvarja z menoj in mojo družino kot bankami«

Objavljeno 19. februar 2015 10.48 | Posodobljeno 19. februar 2015 09.39 | Piše: D. P.

Bojan Dobovšek opozarja, da bi rad premier Cerar obvladoval tudi poslansko skupino SMC, da bi delovala kot utečen stroj za dvigovanje rok.

Bojan Dobovšek.

LJUBLJANA – Bojan Dobovšek in Miro Cerar sta bila tesna politična sopotnika, pred imenovanjem vlade in njene ministrske ekipe pa sta se njuni poti razšli. Dobovšek naj bi pričakoval, da bo minister za notranje zadeve, a tega mesta ni dobil. Iz stranke je izstopil, ostal pa je član poslanske skupine SMC. Takrat je opozoril, da je Cerar z izbiro ministrske ekipe pokazal, kakšna bo njegova smer vladanja, s tem pa je povedal vse tudi o lobijih, ki obvladujejo SMC.

Predsednik vlade zanika

»Žalostno je, da premier toliko svojega časa nameni ukvarjanju z menoj in mojo družino, namesto da bi se posvetil resnim problemom, na primer na področju bank, privatizacije in vsega drugega. Zato smo tam, kjer smo,« je za Planet Siol.net dejal Dobovšek.

Cerar je zanikal, da bi bila stranka ujetnik lobijev. »Če res meni, da so za nami lobiji, je to pač njegova predstava,« vrača žogico Cerar, Dobovšek pa se je razgovoril, kjer vidi lobije in vplivneže, ki imajo Cerarja za talca.

Znebil bi se ga rad

»V finančnem sektorju, kjer se poskuša razkriti finančne tokove, in pri kadrovanju, povezanem z vsem tem,« je pojasnil Dobovšek, ki opozarja, da bomo lahko rezultat lobiranja videli pri izboru nadzornika Slovenskega državnega holdinga. »Kot vse kaže, bi rad premier obvladoval tudi poslansko skupino SMC, da bi delovala kot utečen stroj za dvigovanje rok,« opozarja Dobovšek, ki bo še vztrajal kot član poslanske skupine. Čeprav se ga želi, tako pravi, Cerar znebiti.

 

Deli s prijatelji