KONČNO ODPRT

Cerar priznal: na izgradnjo predora Markovec čakali predolgo

Objavljeno 05. junij 2015 19.29 | Posodobljeno 05. junij 2015 19.29 | Piše: STA, M. U.

Predor uradno odprt, premier obljubil spremembe zakonodaje.

Predsednik SMC Miro Cerar.

IZOLA – Premier Miro Cerar in predsednik uprave Darsa Matjaž Knez sta popoldne po krajši slovesnosti z rezanjem traku tudi uradno prometu predala petkilometrski odsek hitre ceste Koper–Izola s predorom Markovec. Cerar je priznal, da so na izgradnjo predora čakali predolgo. Napovedal je spremembo zakonodaje, da se ne bi ponovila zavlačevanja s postopki.

Dobra dva kilometra dolgi dvocevni predor Markovec po besedah predsednika vlade »predstavlja pomembno infrastrukturno pridobitev tako za lokalno okolje kot tudi za celotno državo«.

»Čakali smo ga dolgo, kar predolgo. Kot že mnogokrat pred tem je tudi ta projekt pestilo mnogo težav,« je priznal premier, ki je poleg težav s samimi izvajalci del opozoril tudi na težave v zakonodaji, ki omogoča, da potencialni izvajalci mnogokrat nerazumno zavlačujejo postopke in tako izigrajo sam namen zakonodaje.

Vlada se tega zaveda, je zatrdil Cerar ter napovedal, da bo zato spremenila zakonodajo, »tako da se ne bo več ponovila 10-letna gradnja cestnega odseka, ki je dolg le dobrih pet kilometrov«.

Prvi mož Darsa Knez pa je poudaril, da je bila izgradnja avtocestnega sistema dober projekt: »Danes Slovenijo povezuje 600 kilometrov avtocest, veliko število viaduktov, mostov in tunelov.«

Deli s prijatelji