ROKOVANJE

Cerar pojasnjuje, kaj se je dogajalo na tekmi

Objavljeno 12. december 2014 15.25 | Posodobljeno 12. december 2014 15.25 | Piše: T. L., D. P.

Predsedniku vlade očitali, da je zavrnil rokovanje z dvema gospodarstvenikoma, Ivico Todorićem in Nemcem Clemensom Tönniesom.

Miro Cerar.

LJUBLJANA – Precej prahu je doma in na tujem dvignil predsednik vlade Miro Cerar, ki je na nogometni v Mariboru domnevno zavrnil rokovanje z dvema gospodarstvenikoma – Ivico Todorićem in Nemcem Clemensom Tönniesom. A Cerar je to zanikal.

»Na nogometni tekmi v mariborskem Ljudskem vrtu ni šlo za srečanje, ampak je k predsedniku vlade prišel Matej Lahovnik, član nadzornega sveta Mercatorja, in predlagal vsebinski pogovor z lastnikom Mercatorja in Agrokorja Ivico Todorićem ter nemškim podjetnikom in predsednikom nogometnega kluba Schalke Clemensom Tönniesom, pri katerem bi bil navzoč tudi on. Predlagani pogovor je premier in predsednik stranke SMC gospodu Lahovniku pred navzočimi vljudno zavrnil,« je predsednik vlade Miro Cerar pojasnil, zakaj si ni segel v roke s hrvaškim in nemškim poslovnežem. 

Cerar bo pojasnil, zakaj se ni želel rokovati image

Sicer se Cerar rokovanju ne izogiba. »Predsednik vlade Miro Cerar še nikoli ni zavrnil vljudnostnega rokovanja z nikomer, nasprotno, ravno pozdrav in rokovanje izkoristi kot najbolj primeren in neposreden stik tudi v funkciji, ki jo opravlja. Mnogokrat je v časovni stiski to tudi edino možno,« so sporočili na spletni strani SMC.

Deli s prijatelji