ODZIV NA REFERENDUM

Cerar: Ostajamo solidarni z Grki

Objavljeno 06. julij 2015 15.16 | Posodobljeno 06. julij 2015 15.16 | Piše: K. K.

Na kakršne koli poskuse grške vlade, ki nimajo iskrenega in konstruktivnega namena doseči sporazuma o nadaljnji pomoči Grčiji, slovenska vlada ne bo pristala, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Stranka Mira Cerarja se je zavezala, da bodo poroke istospolnih partnerjev v zakonu.

LJUBLJANA – »Republika Slovenija spoštuje izid nedeljskega grškega referenduma glede reševanja grškega dolžniškega vprašanja. Ob tem slovenska vlada še naprej ostaja solidarna z grškim prebivalstvom, ki mu pomaga v okviru svojih zmožnosti ter obstoječih pravil in mehanizmov,« je v odzivu na grški referendum dejal predsednik vlade Miro Cerar.

Premier se bo jutri udeležil vrha evroskupine v Bruslju, kjer pričakuje nov predlog grške vlade, ki bo sprejemljiv za Grčijo in ostalo Evropsko unijo ter bo temeljil na prepričljivem načrtu strukturnih reform v Grčiji. Le tako bo lahko grško gospodarstvo vzpostavilo trajnostne temelje, na katerih bo mogoče zagotavljati boljšo prihodnost grškemu prebivalstvu ter stabilnost celotne Evropske unije. Na kakršne koli poskuse grške vlade, ki nimajo iskrenega in konstruktivnega namena doseči sporazuma o nadaljnji pomoči Grčiji, slovenska vlada ne bo pristala, so še sporočili iz vladnega urada za komuniciranje. 

Deli s prijatelji