REBALANS PRORAČUNA

Cerar: Odrekli smo se marsičemu

Objavljeno 22. oktober 2014 20.38 | Posodobljeno 22. oktober 2014 20.40 | Piše: A. K.

Cerar: Vlada gradi pozitivno zgodbo, ki jo Slovenija potrebuje.

LJUBLJANA – Vlada je danes soglasno sprejela predloge ukrepov za rebalans proračuna za prihodnje leto, je po seji vlade povedal premier Miro Cerar. Kot je dodal, so se odrekli marsičemu za izpolnitev zahtevnih kriterijev za zmanjšanje proračunskega deficita.

»Odrekli smo se marsičemu, čim bolj gradimo to pozitivno zgodbo, tem bolj se trudimo, da bi zgradili pozitivno gospodarsko rast,« je dejal in dodal, da vlada gradi pozitivno zgodbo, ki jo Slovenija potrebuje.

Sodelovanje za boljši jutri

Socialne partnerje je ob tem pozval k sodelovanju za boljši jutri. »Naj kot predsednik vlade povem, da vse tiste déležnike, ki morajo z nami sodelovati za boljši razvoj in normalizacijo stanja, pozivam, naj tudi oni poskušajo v tem duhu prispevati na enak način. Pričakujem od socialnih partnerjev, da bodo takšen zgled in bodo pomagali državljanom, da gremo skupaj v boljši jutri,« je dejal.

Na čelu skupine Anja Kopač Mrak

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan je dodal, da bodo izhodišča zdaj romala k socialnim partnerjem v ekonomsko-socialnem svetu (ESS). Imenovali so tudi skupino, ki se bo o socialnem sporazumu pogajala s skupinama delodajalcev in sindikatov, na njenem čelu pa bo ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak.

Zdaj je pričakovati odzive predstavnikov delodajalcev in sindikatov na vladna izhodišča, nato pa se bo začelo iskanje dogovora.

 

Deli s prijatelji