RES JE

Cerar o dvakrat plačanih stroških: Prišlo je do napake

Objavljeno 06. junij 2014 20.58 | Posodobljeno 06. junij 2014 20.58 | Piše: P. J.

Predsednik novoustanovljene stranke pravi, da prevzema odgovornost za nastalo situacijo.

LJUBLJANA – Res je, Miro Cerar je za predavanje na srednji šoli v Slovenj Gradcu in za predavanje na srednji šoli na Ravnah na Koroškem dobil dvakrat plačane potne stroške. Kot pojasnjuje, pa potnih stroškov obema šolama ni zaračunal namenoma, ampak je prišlo do napake, za kar prevzema odgovornost.

Napaka računovodstva?

»Res sem v enem dnevu predaval na dveh omenjenih srednjih šolah, v Slovenj Gradcu in na Ravnah na Koroškem. Do napake je pri enem od obeh obračunov potnih stroškov prišlo zato, ker sta bili naročilnici obeh šol izdani na različna datuma, pri čemer je bilo tudi na naročilnici iz Slovenj Gradca zapisano, da naj se obračunajo potni stroški iz Ljubljane do Slovenj Gradca. Ker je moja računovodska služba menila, da gre za predavanji v dveh različnih dneh, je obakrat zaračunala potne stroške iz Ljubljane do obeh lokacij, morala pa bi Šolskemu centru Ravne na Koroškem zaračunati manj, saj sem se tja pripeljal iz Slovenj Gradca, kjer sem pred tem izvedel prvo predavanje,« je zapisal v odgovoru na vprašanje Cerar, ki je pred dnevi ustanovil svojo stranko Stranko Mira Cerarja.

»Za to sam v celoti prevzemam odgovornost, saj sem ob prejemu druge naročilnice to spregledal in računovodstva na to nisem opozoril. Ravnatelju Gimnazije z Raven na Koroškem sem se že opravičil in sva se o zadevi brez težave sporazumela,« je še dodal Cerar.

V nekaj urah do 821,40 evra

V prejšnjem tednu se je o dvakrat zaračunanih potnih stroških pisalo na twitterju. Obe šoli pa sta potrdili, da je Cerar pri njih predaval 28. januarja. Za predavanje o Pomenu etike in aktivnega državljanstva za izhod iz krize na Ravnah na Koroškem je prejel 340 evrov. Za predavanje O etiki in morali v pedagoškem poklicu, o izzivih sodelovanja z dijaki in s starši ter spoštovanju integritete lastnega dela za kolektiv zaposlenih na Šolskem centru Slovenj Gradec pa je Gimnazija Slovenj Gradec plačala 481,40 evra.

Deli s prijatelji