PO SESTANKU

Cerar ni zahteval ministričinega odstopa, od nje pa pričakuje ...

Objavljeno 28. oktober 2016 12.08 | Posodobljeno 28. oktober 2016 12.08 | Piše: STA, P. Pa.

To je že druga interpelacija zoper ministrico za delo. Bo ostala na položaju tudi tokrat?

Anja Kopač Mrak in Miro Cerar.

LJUBLJANA – Ministrica za delo Anja Kopač Mrak po pogovoru s premierjem Mirom Cerarjem zagotavlja, da njenega odstopa ni zahteval, pričakuje pa izpolnitev njenih zavez na področju socialne politike. Sodba vrhovnega sodišča glede velenjskih dečkov tako ne spreminja Cerarjevega mnenja o ministrici in njenem delu, je po srečanju povedal prvak SD Dejan Židan.

Pričakuje izpolnitev zavez

Ministrica je po srečanju s premierjem ponovila oceno, da je že druga interpelacija zoper njo zloraba družinske tragedije v politične namene in tudi njen odstop v tem primeru ne bi ničesar spremenil. Zadovoljna je, kot pravi, da podobno meni tudi Cerar, ki je sicer po sodbi vrhovnega sodišča glede velenjskih dečkov zadevo označil za izredno resno. Ali pri svojem delu torej uživa njegovo polno zaupanje, pa bo povedal premier sam, je dejala Kopač Mrakova.

Od nje sicer Cerar pričakuje izpolnitev zavez, ki jih je dala poslancem ob junijski interpelaciji, ter zavez iz koalicijske pogodbe. To pričakuje tudi Židan. A je v izjavi novinarjem po skupnem srečanju pri predsedniku vlade poudaril, da s premierjem pričakujeta uresničitev obljub vseh ministrov, ne le ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Deli s prijatelji