EVROPSKI KOMISAR

Cerar nezadovoljen z Bratuškovo, želi, da bi ta temeljito razmislila

Objavljeno 16. julij 2014 15.56 | Posodobljeno 16. julij 2014 15.57 | Piše: STA, K. K.

Najverjetnejši mandatar za sestavo vlade Miro Cerar se je zadržano odzval na odločitev predsednice vlade, ki opravlja tekoče posle, Alenke Bratušek, da bo imenovala evropskega komisarja.

Cerar se je srečal s Pahorjem.

LJUBLJANA – Najverjetnejši mandatar za sestavo vlade Miro Cerar se je danes pred neformalnim sestankom pri predsedniku republike Borutu Pahorju zadržano odzval na odločitev predsednice vlade, ki opravlja tekoče posle, Alenke Bratušek, da bo imenovala evropskega komisarja.

Kot je poročal Radio Slovenija, je Cerar dejal, da ga »zelo moti«, da vse dosedanje vlade niso izdelale nekega zakonsko oprijemljivega postopka za imenovanje evropskega komisarja. »To, da o tem arbitrarno odloča vlada, ni dobro,« je dejal Cerar. »To da se na tak način odloča, v nobenem primeru ni dobro. Upam, da bo vlada o tem, kar sem povedal, temeljito razmislila,« je še dejal najverjetnejši mandatar za sestavo vlade.

Zavzel se je, da bi državni zbor sprejel zakon, s katerim bi opredelili postopek kandidatur, da se ve, pod kakšnimi kriteriji se lahko kdo pojavi kot kandidat in pod kakšnimi kriteriji bo potekal izbor, je še poročal Radio Slovenija.

Deli s prijatelji