ODVZEM OTROK

Cerar: Mogoče je najti vidike objektivne odgovornosti ministrice

Objavljeno 26. maj 2016 18.23 | Posodobljeno 26. maj 2016 19.33 | Piše: STA, T. Pa.

Od ministrice Cerar pričakuje intenzivno delo pri popravkih sistema socialne zaščite.

Anja Kopač Mrak je imela v petek obisk.

LJUBLJANA – Premier Miro Cerar po pogovoru z ministrico Anjo Kopač Mrak glede odvzema otrok starim staršem ugotavlja, da ministrica ne more biti krivdno odgovorna za nezakonitosti, da pa je zaradi nepravilnosti v postopku mogoče najti vidike objektivne odgovornosti. Od ministrice sicer pričakuje intenzivno delo pri popravkih sistema socialne zaščite.

Premier je podprl odločitev ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, da je po ugotovitvah upravne inšpekcije sprejela odstop direktorja Centra za socialno delo Slovenj Gradec Jurija Šumečnika, so v sporočilu za javnost navedli v Cerarjevem kabinetu.

Od ministrice premier »zdaj še posebej pričakuje, da se bo pri nadaljnjem delu popravkov in izboljšav sistema delovanja socialne politike in socialne zaščite lotila prednostno in s polno odgovornostjo«. Ob tem so v njegovem kabinetu poudarili, da Cerar z zaskrbljenostjo spremlja razvoj primera glede odvzema dveh otrok starim staršem in poziva tako ministrico kot tudi vse druge akterje, da storijo vse, da bodo čim bolj zavarovane predvsem koristi otrok.

Kopač Mrakova, ki jo zaradi tega primera čaka tudi interpelacija, je sicer po pogovoru s Cerarjem ocenila, da ima njegovo zaupanje. Koalicijska partnerja SMC in Desus sta že večkrat poudarila, da od ministrice pričakujeta odgovore tudi glede drugih vprašanj s področja socialne zaščite.

Deli s prijatelji