PO PREPIRU

Cerar in Brglez spet skupaj: napisala sta pismo

Objavljeno 13. februar 2017 13.57 | Posodobljeno 13. februar 2017 13.57 | Piše: STA, K. K.

Predsednik vlade Miro Cerar je po pogovoru s predsednikom državnega zbora Milanom Brglezom sklenil, da ne bo vztrajal pri pozivu k Brglezovemu umiku z mesta podpredsednika SMC.

LJUBLJANA – Predsednik vlade Miro Cerar je po pogovoru s predsednikom državnega zbora Milanom Brglezom sklenil, da ne bo vztrajal pri pozivu k Brglezovemu umiku z mesta podpredsednika SMC. Kot sta zapisala v skupni izjavi za javnost, je dal Brglez namreč premierju »jasna zagotovila, da ni več razlogov za nezaupanje, ki se je pojavilo v zadnjem času«.

Zadnje tedne so namreč v javnosti odmevali skrhani odnosi med Cerarjem in Brglezom, med katerima je zavrelo po sprejetju novele zakona o tujcih. Cerar je namreč Brgleza, ki je noveli odkrito nasprotoval, pozval k odstopu s podpredsedniškega mesta v stranki, saj da je zaupanje, potrebno za sodelovanje med predsednikom in podpredsednikom stranke, porušeno. Tega Brglez ni storil.

Po nekaj napetih dneh sta se vendarle sestala, po sestanku pa se odločila podati skupno izjavo za javnost. Kot sta zapisala v njej, je Brglez v pogovoru »razložil svoja stališča in pojasnil situacijo o svoji vlogi v stranki kot tudi o osebnih ciljih, ki ga vežejo na SMC, ter jasno potrdil pripadnost ideji in projektom, ki jih stranka zastopa v političnem življenju naše države«.

Predsedniku vlade je dal jasna zagotovila, da ni več razlogov za nezaupanje, ki se je pojavilo v zadnjem času. Cerar pa se je »glede na ta zagotovila in pripravljenost Brgleza, da še naprej deluje v dobro stranke in države, odločil, da ne vztraja pri pozivu k umiku z mesta podpredsednika stranke SMC«.

Brglez in Cerar sta namreč soglasna v tem, da so obema prioriteta država in interes državljanov. »V tem trenutku so prioriteta začete reforme, ki morajo čim prej dati rezultate, in projekti vlade, ki jo vodi SMC,« sta še zapisala.

Deli s prijatelji