ODZIVI NA TOP SLUŽBO

»Cepec je, kdor v tem ne vidi dobre pozicije za državo«

Objavljeno 10. september 2014 17.57 | Posodobljeno 10. september 2014 16.31 | Piše: T. L.

Po objavi novice iz Bruslja, da je Juncker Alenko Bratušek postavil na podpredsedniško mesto, je završalo tudi na družabnih omrežjih.

Alenka Bratušek.

LJUBLJANA – Karte so na mizi in zdaj je jasno, da je Jean-Claude Juncker premierki v odhodu Alenki Bratušek dodelil položaj podpredsednice, pristojne na energetsko unijo image. Ob tem pa so se na družabnih omrežjih pojavili različni odzivi. 

»Pristojna za energetsko unijo...No, fantje, kaj pa zdaj?!?!« je ob tem na twitterju zapisala Tamara Vonta, trenutno še vedno sekretarka v kabinetu predsednice vlade Bratuškove. Takoj se je javil tudi nekdaj strankarski kolega Bratuškove, Gregor Golobič.

Na zapis uporabnika twitterja, da se Bratuškovi mogoče energetsko posveti ... leva roka +, desna roka –, pa je Vonta odgovorila:

Tanja Fajon, ki se je znašla med tremi slovenskimi kandidati za položaj evropske komisarke in pogorela, je novico pospremila z zapisom.

Roman Jakič je delil SMS-sporočilo, ki naj bi ga prejel: »To je eden izmed mnogih SMS mojih prijateljev iz tujine: 'Congratulations to Alenka. That is such a good portofolio, not to mention the VP position'. Na žalost v SLO ne prevladuje tako mnenje.«

Na twitterju pa je Jakič že dobil prvo čestitko, in sicer za novo službo ...

Cerar: Počakajmo na KPK

To, da je Juncker Bratuškovi v novi komisiji dodelil položaj podpredsednice, pristojne za energetsko unijo, je po mnenju mandatarja Mira Cerarja sicer res neko pomembno priznanje za Slovenijo, a pomembnejši bodo izsledki KPK. Junckerjeve odločitve, je ponovil, ni mogel preprečiti.

Predsedujoči SD Dejan Židan je po poročanju STA izjavil, da pričakuje odločitev KPK in morda katerega drugega organa glede njene kandidature. »Do takrat je to strokovno vprašanje, ko bo prišlo do takih ali drugačnih ugotovitev, pa se bo morala opredeliti politika,« je povedal Židan. Dodal je, da se do nekaterih resorjev lahko pride na način, ki je zakonit in v skladu s pravili, »ali pa mogoče na kakšen drugačen način«. Ali je način pravilen ali ne, morajo odgovoriti pristojni organi.

Juncker: Cerar mi je dal na koncu proste roke

Prihodnji predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker se ob današnji predstavitvi organizacijske strukture nove komisije v Bruslju znova ni mogel izogniti vprašanjem glede Alenke Bratušek. Kot je zatrdil Juncker, je o tem govoril s Cerarjem in ta mu je na koncu »dal proste roke«, poroča STA.

image

Deli s prijatelji