RAZKRIVAMO

Cenovni monitor Novic: kje dražijo neupravičeno?

Objavljeno 01. julij 2013 15.35 | Posodobljeno 01. julij 2013 15.19 | Piše: E. N.

Morate po dvigu DDV za kavico v svoji najljubši kavarni namesto 1,40 evra poslej plačevati 1,50 evra? Potem ste žrtev neupravičene podražitve. Prijavite nam jo!

Zveza potrošnikov Slovenije (ZSP) opozarja, da se utegne po dvigu DDV za dve odstotni točki pripetiti podobno, kot se je ob uvedbi evra: marsikateri pohlepni trgovec ali gostinec utegneta malo po domače zaokrožiti zneske – kakopak navzgor!

Če ste doslej za frizerja plačali denimo 20 evrov, lahko cena po dvigu dedeveja znaša največ 20,35 evra. Teh 35 centov vam je namreč z višjim davkom vzela shirana država, ki se trudi napolniti prazno blagajno. 

Če boste opazili, da vam frizer želi zaračunati 22 evrov, dvig cene pa poskuša opravičiti z višjim davkom, se ne pustite pretentati! Gre za neupravičeno podražitev. Čeprav bi kdo utegnil zamahniti z roko, češ evro gor ali dol, bi nam kalkulator v tem primeru pokazal, da je marljivi frizer cene navil kar za desetino! Tovrstne podražitve nas potem, ko jih seštejemo, lahko kar pošteno udarijo po žepu.

Recite STOP neupravičenim podražitvam in jih prijavite cenovnemu monitorju Novic! Potrudili se bomo, da bomo primere raziskali in odgovorne poklicali na zagovor, najdrznejše prekrškarje pa prijavili inšpekciji. Brez skrbi, vaše identitete ne bomo nikomur razkrivali.

Deli s prijatelji