NIMA POOBLASTIL

Cenilec DUTB Vidrih brez licence

Objavljeno 23. februar 2015 19.00 | Posodobljeno 23. februar 2015 19.00 | Piše: E. N.

Objavljamo zahtevo za popravek. Združenje sodnih cenilcev opozarja, da pridržani cenilec sploh ni imel licence.

»Iz vsebine članka 'Policija: Cenilec DUTB je zahteval 40.000 evrov podkupnine' je razvidno, da naj bi bil pridržan cenilec David Vidrih zaradi utemeljenega suma, da je domnevno prejel plačilo od tretje osebe v zameno za informacije o enem od primerov, ki jih upravlja DUTB.

Združenje sodnih cenilcev in izvedencev za gradbeno stroko želi objavo popravka navedb v članku, saj David Vidih ni cenilec. David Vidrih ni vpisan v imenik sodnih cenilcev, ki ga vodi ministrstvo za pravosodje, prav tako pa tudi ni vpisan v register pooblaščenih ocenjevalcev vrednosti nepremičnin pri Slovenskem inštitutu za revizijo, tako da za opravljanje dela cenilca nima nobenega javnega pooblastila. David Vidrih tudi ni član Združenja sodnih cenilcev in izvedencev za gradbeno stroko.

Po podatkih Združenja sodnih cenilcev in izvedencev za gradbeno stroko je David Vidrih vpisan v imenik nepremičninskih posrednikov kot nepremičninski posrednik z licenco številka 0172001696, vendar usposobljenosti nepremičninskega posrednika ni mogoče primerjati z usposobljenostjo cenilca.«

ZDRUŽENJE SODNIH IZVEDENCEV IN SODNIH CENILCEV SLOVENIJE ZA GRADBENO STROKO

Zastopnik:
Jožef Murko

Deli s prijatelji