GLORJANA VEBER

Celjski mestni svetniki razrešili direktorico Celjskega mladinskega centra

Objavljeno 28. junij 2016 16.38 | Posodobljeno 28. junij 2016 16.38 | Piše: STA, A. L.

Pod vodstvom Vebrove je Celjski mladinski center prvič v svoji zgodovini lani imel za dobrih 47.000 evrov izgube, ki jo je iz proračuna pokrila celjska občina.

Glorjana Veber.

CELJE – Celjski mestni svetniki so na današnji seji razrešili direktorico Celjskega mladinskega centra Glorjano Veber in za vršilko dolžnosti direktorice centra imenovali Tino Rosina Košir, ki je doslej vodila službo za vzdrževanje in gospodarjenje s poslovnimi objekti in prostori na celjski občini. Ta bo mandat opravljala do imenovanja novega direktorja.

Pod vodstvom Vebrove je Celjski mladinski center prvič v svoji zgodovini lani imel za dobrih 47.000 evrov izgube, ki jo je iz proračuna pokrila celjska občina. Revizijsko poročilo pa je razkrilo še številne druge nepravilnosti v poslovanju centra.

Ni bilo pošteno stanje

Vebrova je med drugim za center najela tudi posojilo pri svojem zasebnem inštitutu brez soglasja sveta zavoda, pri čemer je šlo za konflikt interesov. Svet zavoda je tudi ocenil, da Vebrova, ki je center vodila od februarja leta 2014, ni poskrbela za pravočasno pripravo gradiv za svet zavoda, svetu tudi ni dajala pravočasnih, resničnih in popolnih informacij o pomembnih okoliščinah o poslovanju zavoda, ni vzpostavila ustreznih notranjih kontrolnih mehanizmov, ki bi zagotavljali korektno računovodsko spremljavo poslovanja, prav tako pa ni poskrbela, da bi računovodski izkazi ob polletju 2015 izkazovali dejansko in pošteno stanje.

Na majski seji celjskega mestnega sveta je Vebrova sicer za vse nepravilnosti obtožila računovodstvo centra.

Še dve imenovanji

Celjski mestni svetniki so na seji za upravnico Slovenskega ljudskega gledališča za mandatno obdobje od 1. septembra 2017 do 31. avgusta 2022 ponovno imenovali Tino Kosi, za direktorja Muzeja novejše zgodovine Celje pa dosedanjega vršilca dolžnosti direktorja muzeja Tončka Kregarja, ki bo muzej vodil od četrtka pa do 28. junija 2021.

Deli s prijatelji