ZMAGA

Celjska dijaka najboljša v Evropi

Objavljeno 12. julij 2017 21.22 | Posodobljeno 12. julij 2017 21.24 | Piše: Mojca Marot

Mark Zagmajster in Žan Kovačič Budiša zmagala v Sofiji.

Žan Kovačič Budiša in Mark Zagmajster sta se izkazala. Foto: S.N.

CELJE – Že deseto leto podjetje Knauf organizira mednarodno tekmovanje v suhomontažni gradnji za dijake, ki se izobražujejo za ta poklic v državah, kjer ima sedež. Prav toliko let se tekmovanja s svojimi dijaki udeležuje Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja, ki deluje v sklopu Šolskega centra Celje.

13 ekip se je pomerilo v Bolgariji.

Letos sta se njihova dijaka, Mark Zagmajster in Žan Kovačič Budiša, uvrstila na sam vrh in bila med 13 ekipami dijakov iz različnih evropskih držav najboljša. Tokratna gostiteljica tekmovanja je bila Bolgarija, potekalo pa je v glavnem mestu Sofiji na Akademiji Knauf. Oba dijaka je v teoretičnem delu pripravljal mentor Arnold Ledl, v praktičnem pa Srečko Draksler, ki ju je tudi spremljal na tekmovanju.

 

Oba dijaka je v teoretičnem delu na tekmovanje pripravljal mentor Arnold Ledl, v praktičnem pa Srečko Draksler, ki ju je tudi spremljal.

Uspeha obeh so še posebno veseli na celjski srednji šoli za gradbeništvo in varovanje okolja, kjer sicer dijake izobražujejo na poklicnem nivoju še na treh področjih, za pečarje polagalce keramičnih oblog, zidarje in tesarje.

»Podjetje Knauf že več let in v vseh državah z različnimi spodbudami in nagradami skrbi, da je izobraževanje za vgradnjo njihovih proizvodov kakovostno. Na šoli se zavedamo, da je to izjemno pomembno, zato se trudimo in vključujemo številna podjetja, ki dijakom ponudijo znanje na področjih uporabe novih materialov,« poudarja ravnateljica šole Irena Posavec

Deli s prijatelji