GLASOVANJE O ZAUPNICI

Čebašek-Travnikova ni prestala glasovanja: zaupanja v njeno delo ni

Objavljeno 15. marec 2017 22.45 | Posodobljeno 15. marec 2017 22.45 | Piše: Pe. J.

Predsednica zdravniške zbornice Zdenka Čebašek-Travnik na današnji izredni seji skupščine ni prestala glasovanja o zaupnici.

Za opravljanje funkcije varuha človekovih pravic je bistveno, da se nanj ne izvajajo nobeni pritiski, še najmanj z grožnjami s smrtjo, so zapisali na spletni strani LDS.

LJUBLJANA – Zdenka Čebašek-Travnik ni prestala glasovanja na današnji izredni seji skupščine. Kljub temu pa je po skupščini sporočila, da bo zbornico vodila še naprej.

Delegati skupščine Zdravniške zbornice Slovenije (ZZS) so pred današnjo izredno sejo skupščine, na kateri naj bi odločali o zaupnici predsednici Zdenki Čebašek-Travnik, prejeli pravno mnenje, v katerem pod vprašaj postavlja legitimnost današnjega glasovanja o zaupnici. Ker je bila Čebašek-Travnikovi izglasovana nezaupnica, je bila predsednica s tem seznanjena in se bo sama odločila, kako naprej, je povedal predsednik skupščine Marko Bitenc in poudaril, da to ne pomeni njene razrešitve.

Pobudo za glasovanje o zaupnici Čebašek-Travnikovi so podali štirje regijski odbori zbornice. Vzrok za nezadovoljstvo dela zdravništva je dogajanje glede višine plače nove predsednice. A Čebašek-Travnikova meni, da gre za pritiske elit, ki jo želijo umakniti. Seja skupščine je zaprta za javnost.

Deli s prijatelji