VPOKLIC

Če vozite toyoto, lahko dobite poziv

Objavljeno 29. junij 2016 16.33 | Posodobljeno 29. junij 2016 16.33 | Piše: STA, Mo. S.

Japonski velikan je sporočil, da bo po svetu vpoklical 3,37 milijona vozil zaradi težav z zračnimi blazinami in enoto za reguliranje izpustov iz motorja.

LJUBLJANA – Napovedana preventivna vpoklica vozil japonskega avtomobilskega proizvajalca Toyota zajemata tudi vozila v Sloveniji, so sporočili iz podjetja Toyota Adria. Skupaj gre za 463 vozil, vendar pa se z obiskom servisa ne mudi, zagotavljajo.

Zaradi spornega inflatorja zračne blazine bo Toyota pri nas vpoklicala skupaj 131 vozil modelov prius in lexus CT 200, zaradi odduška rezervoarja za gorivo pa skupaj 332 jeklenih konjičkov – gre za nekatera vozila modelov auris, corolla, prius, lexus CT 200.

»Lastnikom omenjenih vozil bomo v prihodnjih mesecih poslali vabilo za obisk servisa. Ker gre za preventivni akciji, se z obiskom ne mudi,« so zapisali v Toyoti Adria.

Japonski velikan je danes sporočil, da bo po svetu vpoklical 3,37 milijona vozil zaradi težav z zračnimi blazinami in enoto za reguliranje izpustov iz motorja. Večina vpoklicanih avtomobilov je bila prodana na Japonskem, v Severni Ameriki in Evropi.

Deli s prijatelji