NADPOVPREČNI

Če si veren, si boljši maturant?

Objavljeno 16. julij 2012 23.35 | Posodobljeno 16. julij 2012 23.35 | Piše: M. U.

Najboljši katoliški maturantje so na Gimnaziji Želimlje.

Maturo je uspešno opravilo dobrih 93 odstotkov kandidatov, med najuspešnejšimi so dijaki katoliških gimnazij (foto: Jure Eržen).

LJUBLJANA – Na letošnjem spomladanskem roku je splošno maturo od 6715 kandidatov uspešno opravilo nekaj več kot 93 odstotkov kandidatov, ki so uspešno končali četrti letnik gimnazije, kar je slab odstotek več kot leto prej. Neuspešnih kandidatov je bilo slabih sedem odstotkov oziroma okoli odstotek manj kot lani, kažejo podatki Državnega izpitnega centra. Zelo dobro so se na maturi odrezali dijaki zasebnih katoliških gimnazij.

Najboljša zasebna gimnazija je želimeljska

Maturanti gimnazije Želimlje so bili na maturi že 12. leto zapored 100-odstotno uspešni. Med 81 maturanti je bilo 6 zlatih. Povprečno število točk na državni ravni je bilo 20,21 točke, medtem ko je bilo povprečje na gimnaziji Želimlje 22,42 točke.

V katoliških gimnazijah je letos splošno maturo opravljalo 409 dijakinj in dijakov.

Maturant škofijske klasične gimnazije pri višji ravni matematike edini 100-odstotno uspešen

Letošnji uspeh na ljubljanski škofijski klasični gimnaziji je bil nekaj več 98,5-odstoten. Med rednimi maturanti jih je 36 doseglo 28 točk ali več, 24 pa je zlatih maturantov. Pri matematiki (višja raven) je dijak ­­­­­­­­­­­­­­Daniel Ogrizek edini v Sloveniji dosegel 100-odstotno uspešnost. Na škofijski gimnaziji Antona Martina Slomška je maturo opravilo 91,2 odstotka dijakov, na vipavski škofijski gimnaziji pa je bila uspešnost dijakov prav tako zavidljiva, 95,7-odstotna.
 

Deli s prijatelji