SPORNO

Če ne bo pojasnil o nakupovanju s pogrebnim vozilom, sledijo sankcije

Objavljeno 09. februar 2014 20.17 | Posodobljeno 09. februar 2014 20.17 | Piše: Mo. S.

Murskosoboški župan Anton Štihec se je odzval na nenavadno nakupovanje Lili Šiftar, žene direktorja JP Komunala, ki je v 100-odstotni občinski lasti.

... in na poti k pogrebnemu avtu.

LJUBLJANA – Murskosoboški župan Anton Štihec se je odzval na poročanje o nakupovanju Lili Šiftar, žene Draga Šiftarja, direktorja občinskega podjetja Komunala iz Murske Sobote, ki je nakupovalne vrečke v Gradcu zložila kar v službeni avtomobil pogrebne službe komunale.image

Sporočil nam je, da bo v najkrajšem mogočem času (v ponedeljek) od direktorja Šiftarja zahteval uradno in natančno poročilo o nakupovanju njegove žene s pogrebnim vozilom Javnega podjetja (JP) Komunala – z vsemi dokazili. Murskosoboška občina je namreč 100-odstotna lastnica in ustanoviteljica tega podjetja. Od nadzornikov v Komunali bo zahteval, da tudi sami preverijo te informacije in mu o tem poročajo, v komunalno podjetje pa bo poslal občinsko revizorko, ki bo vse navedbe direktorja in nadzornikov prav tako preverila.

Če ustreznih pojasnil ne bo ...

»V primeru, da ne bo ustrezno pojasnjeno, kaj in zakaj je s pogrebnim vozilom javnega podjetja nakupovala žena direktorja JP Komunala M. Sobota, ki v tem podjetju ni zaposlena, bom prek mestnega sveta Mestne občine M. Sobota od nadzornikov v JP Komunala M. Sobota zahteval, da sprejmejo ustrezne ukrepe,« je še zapisal.

Deli s prijatelji