TEŽAVE

Če greste konec tedna k zdravniku, vzemite denarnico s seboj

Objavljeno 25. maj 2012 13.04 | Posodobljeno 25. maj 2012 13.04 | Piše: T. L., STA

Do ponedeljka možne motnje v delovanju informacijskega sistema ZZZS.

Otroci po pomoč k zdravniku. Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) bodo ob koncu tedna opravljali nujna vzdrževalna dela na informacijski infrastrukturi ZZZS. Zato bodo od danes od 13.30 do ponedeljka do 7. ure možne motnje v delovanju informacijskega sistema neposrednega dostopa do podatkov zdravstvenega zavarovanja, so sporočili iz zavoda. 

Brez zapletov pri storitvah iz obveznega zdravstvenega zavarovanja

S pomočjo spletnega informacijskega sistema zdravstveni delavci preverjajo urejenost zdravstvenega zavarovanja zavarovanih oseb. A izvajalci zdravstvenih storitev so v takšnih primerih skladno z navodili ZZZS kljub nedelovanju sistema dolžni nuditi zavarovanim osebam vse potrebne storitve iz obveznega zdravstvenega zavarovanja v breme ZZZS.

Nenujne zdravstvene storitve bo morda treba doplačati

Če zdravstveni delavci ne bodo mogli pridobiti dovolj podatkov za obračun opravljenih nenujnih zdravstvenih storitev prostovoljni zdravstveni zavarovalnici, pa morajo zavarovane osebe doplačati odstotni delež vrednosti storitve, ki ga bo zavarovalnica povrnila naknadno. Kot so še zapisali na zavodu, se zavarovanim opravičujejo za morebitne nevšečnosti v času motenj v delovanju spletnega sistema.

Deli s prijatelji