V PRIČAKOVANJU PADCA ZAKONA

»Če bi imeli pol leta več časa ...«

Objavljeno 27. marec 2014 22.06 | Posodobljeno 27. marec 2014 22.07 | Piše: Mo. S.

Dan pred uradno odločitvijo ustavnega sodišča o davku na nepremičnine Alenka Bratušek ne želi špekulirati o nadaljnjih korakih.

Alenka Bratušek.

LJUBLJANA – Pred uradno odločitvijo ustavnega sodišča o usodi davka na nepremičnine je predsednica vlade Alenka Bratušek prepričana, da je to najpravičnejša odločitev in da je treba ta davek uvesti prej ali slej, saj bi z njim obremenili ravno tiste ljudi v državi, ki imajo premoženje.

Ni le ona odgovorna za dogajanje

O nadaljnjih korakih v primeru, da ustavno sodišče davek zadrži, ne želi špekulirati, temveč želi počakati na odločitev, nato pa bo govorila tudi o naslednjih korakih. V tem primeru bo treba najti tudi novi vir prihodkov države. »Ni samo Alenka Bratušek odgovorna za to, kaj se v naši državi dogaja. Ni samo Pozitivna Slovenija tista, ki nosi odgovornost za to, kaj bomo dobrega za našo državo naredili, tako da jaz verjamem, da bodo tudi ostale tri koalicijske stranke vedele, kaj je treba narediti,« je v zvezi s tem povedala v intervjuju za oddajo Tarča.

O oklepanju oblasti

Na vprašanje o morebitnem padcu vlade je dejala, da vlada zaradi tega davka ne bo padla, je pa priznala, da bi bil zakon napisan bolje, če bi imeli pol leta več časa. »Pa ga na žalost nismo imeli, ker so se nekateri pred nami preveč oklepali oblasti,« je dodala.

»Za vse odločitve, ki smo jih sprejemali, je odgovorna ta vlada, med drugim tudi za to, da je Slovenija še vedno suverena država, da nismo zaprosili za pomoč in da v našo državo ni prišla trojka,« je še povedala.

Deli s prijatelji