Čarobnost srednjeveškega mesta Dubrovnik

Objavljeno 18. julij 2017 13.07 | Posodobljeno 18. julij 2017 13.08 | Piše: M. K.

Skrit v notranjosti kamnitih zidov in obžarjen s čudovitimi barvami Dubrovnik že stoletja šteje za enega najlepših krajev na svetu in je tudi na Unescovem seznamu.

Dubrovnik, eno od štirih največjih mest Dalmacije, se ponaša z izjemnim kamnitim obzidjem, dolgim kar 1940 metrov. Najvišji vrh zidu meri 25 metrov, najdebelejši pa šest metrov, obkroža ga 17 stolpov, v mesto pa lahko vstopite skozi štiri vrata. Visoki kamniti zid, kot ga vidite danes, so zgradili med 12. in 17. stoletjem in obkroža staro mestno jedro. Mesto ima enega najstarejših srednjeveških kanalizacijskih sistemov, nameščenih leta 1296, ki se še danes uporablja, pred kratkim pa je postal tudi prizorišče snemanja priljubljene kultne serije Igra prestolov.
 
Na vas čaka neprecenljivo doživetje 
 
Odkrijte vsakdan domačinov Dubrovnika, ki živijo znotraj antičnih ostankov starega dela mesta, in izkusite čar preteklosti, ki odlikuje romantične majhne ulice in trge. Med hojo po mestnih uličicah Dubrovnika se prepustite vonju aromatičnih zelišč, rjuh, ki se sušijo na soncu med hišami, prisluhnite klepetu domačinov in občutite mesto na svojevrsten način. Sprehodite se po lokaciji snemanja kultne serije Igra prestolov in posnemite fotografijo sebe, kako sedite na Železnem prestolu. Zasebna tura, namenjena le imetnikom kartic Mastercard, odkriva še neodkrite zaklade starega mesta, ki jih boste spoznavali z izkušenim vodnikom. Z vami bo spregovoril o zgodovini več stoletij stare republike Raguse, na nepozabnem popotovanju pa boste prisluhnili tudi svetovno priznanemu hrvaškemu znanstveniku Ruđerju Boskoviću. 
 
image
 
Prebudite se s pogledom na mesto Dubrovnik 
 
Občudujte nepozaben razgled na Dubrovnik v sobanah luksuznega hotela Sun Gardens Dubrovnik, z vrhunsko ponudbo na svetovni ravni: sodobne luksuzne sobe s panoramskim razgledom na Elafitske otoke, center Spa by Occo, športni center, pester izbor restavracij in barov, trije zunanji bazeni ter parkirišče v zaprtih prostorih in na prostem. To poletje si boste imetniki kartic Mastecard zapomnili po edinstvenih doživetjih v sklopu Priceless Croatia
 
Hrvaška s svojimi pestrimi kulturnimi, naravnimi, glasbenimi, kulinaričnimi posebnostmi jemlje dih na vsakem koraku, ki jih lahko na povsem nov način odkrijete v sklopu globalne platforme Mastercard Priceless Cities. Več informacij na: www.priceless.com/Croatia.
 
 
Deli s prijatelji