VREMENSKA

Čakate sneg? V resnici bo takole ...

Objavljeno 10. december 2016 10.32 | Posodobljeno 10. december 2016 10.32 | Piše: Mo. S.

Večje spremembe v naslednjih 10 dneh zagotovo ne bo.

LJUBLJANA – Podobno vreme se bo do nadaljnjega nadaljevalo, kar pomeni, da lahko v predbožičnih dneh skoraj gotovo pozabite na snežno odejo.

Danes bo pretežno jasno, dnevne temperature bodo od 6 do 13 stopinj Celzija. V nedeljo se bo oblačnost od jugozahoda širila v osrednjo Slovenijo, v severnih in vzhodnih krajih pa bo še precej sončno z jutranjo meglo. Čez dan bo ponekod zapihal zahodni veter. Jutranje temperature bodo pod ničlo (tudi do 6), čez dan pa bo podobno kot danes.

Tudi v prihodnjih dneh bo delno jasno, le zjutraj in dopoldne se lahko po nižinah vleče megla, pravijo vremenoslovci Agencije RS za okolje (Arso).


Napoved od 13. do 18. decembra

Območje visokega zračnega tlaka se bo v prvi polovici prihodnjega tedna ponovno okrepilo, proti koncu tedna pa slabelo. Od torka do četrtka pričakujemo suho vreme, nato se bo verjetnost padavin nekoliko povečala. Po nižinah bo občasno nekaj megle ali nizke oblačnosti. V gorah bodo temperature spet bolj zimske.

PM10 še do nedelje

Zaradi ogrevanja in specifičnih vremenskih razmer (stabilno ozračje brez vetra in toplotni obrat) lahko vsaj še do nedelje pričakujemo preseganja dnevne mejne vrednosti PM10 v dolinah in kotlinah celinske Slovenije. V nedeljo utegne škodljive delce ponekod razpihati veter, kako bo, pa bomo videli sproti.

Deli s prijatelji