IZTREBKI

Čakajo, da pokaka diamant

Objavljeno 17. maj 2012 22.00 | Posodobljeno 17. maj 2012 22.00 | Piše: A. P.

Goljuf je prodajalki v draguljarni izročil ponaredek, pravi diamant pa pogoltnil.

Zanimivo bo videti, kdo bo odštel 52 milijonov evrov za tale kos nakita.

WINDSOR – Draguljarno Precision Jewellers v kanadskem Windsorju je obiskal 52-letni moški, ki se je zanimal za nakup diamanta. Prodajalka mu je pokazala 1,7-karatni kamen, vreden 16.000 evrov, in opazila, da se moški med ogledovanjem nenavadno vede. Pozorneje ga je premerila, ko se ji je posvetilo, da je to tat diamantov iz tiralice, ki so jo oblasti nedavno poslale prodajalcem nakita in dragih kamnov. Moškega so ujele kamere, ko je 10. maja v neki draguljarni sunil 4000 evrov vreden diamant in nato izginil kot kafra. »Opazila je, da je šušmaril s kamnom, zato je nemudoma posumila, da ga je zamenjal z drugim. Ko ji ga je vrnil, je dejala, da to ni tisti, ki mu ga je izročila. Moški ji je začel zatrjevati, da se moti,« je pojasnil lastnik prodajalne Dan Thomas.

Forenzike doletela sreča, da brskajo po iztrebkih

Temeljitejši ogled kamna, ki ga je izročil prodajalki, je razkril, da je ponaredek, zato so preostali člani osebja moškega obstopili, spretna prodajalka pa je zaklenila vhodna vrata trgovine in mu s tem preprečila beg. Sodelavcu je naročila, naj pokliče policijo. Moški jo je slišal, naredil nenavadno grimaso in nekaj pogoltnil. Policija sumi, da je imel dragocen diamant ves čas skrit v ustih, zato so ga po aretaciji priprli v posebno celico brez stranišča. »Zdaj budno spremljamo njegovo prebavo. Naše forenzike je doletela sreča, da morajo brskati po njegovih iztrebkih in najti diamant,« je z nasmehom povedal detektiv Brett Corey.

Lastnik prodajalne je zelo ponosen na odziv svojega osebja, hkrati pa priznava, da v svoji bogati poslovni karieri še ni slišal za podoben poskus tatvine.

Deli s prijatelji