VREME

Čaka nas teden sivine brez sonca

Objavljeno 07. januar 2013 21.55 | Posodobljeno 07. januar 2013 21.57 | Piše: S. J.

Vse do konca tedna se bo nadaljevalo vreme, podobno današnjemu.

Fotografija je simbolična

LJUBLJANA – Čeprav se je vikend kopal v soncu, temperature pa so bile vse prej kot zimske, v prihodnjih dneh prezgodnje pomladi ne gre pričakovati. Temperature bodo še naprej vztrajale nad ničlo, vendar se bomo morali vsaj po nižinah navaditi na sivino.

Do dva centimetra snega

Danes bo v zahodni Sloveniji tako precej jasno, drugod bo oblačno. V vzhodnih krajih bodo rahle padavine, ki se bodo popoldne prehodno razširile tudi nad osrednjo Slovenijo. Rahel dež bo marsikje prešel v rahel sneg. »Danes lahko zapade centimeter do dva snega, potem pa do nedelje ne bo nobenih omembe vrednih padavin,« je povedal dežurni prognostik Brane Gregorčič.

Najvišje dnevne temperature bodo v vzhodni Sloveniji malo nad 0, drugod od 3 do 7, na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja, do 12 stopinj Celzija.

Jutri po nižinah megla

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno in ponekod po nižinah megleno. Na severovzhodu države bo občasno še lahko rahlo naletaval sneg. Najnižje jutranje temperature bodo okoli 0, najvišje dnevne od 1 do 4, na Primorskem do 9 stopinj Celzija, poroča Agencija RS za okolje (Arso).

Od nedelje naprej bolj zimsko

V sredo bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla, megleno pa bo tudi ob morju. V četrtek bo zapihal jugozahodni veter, ponekod v zahodni in južni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo.

»Šele od nedelje naprej kaže, da bo vreme vendarle postalo bolj zimsko, možno bo tudi sneženje,« je dodal Gregorčič.

 

Deli s prijatelji