VROČINA

Čaka nas peklenski konec tedna

Objavljeno 03. julij 2015 16.54 | Posodobljeno 03. julij 2015 16.55 | Piše: Mo. S.

Ozračje se bo pregrevalo, v naslednjih nekaj dneh ne bo izrazite fronte.

V poletni vročini se radi ohlajajo v morju – če to ni pretoplo ...

LJUBLJANA – Za tiste, ki imajo radi pravo poletje, najlepši dnevi šele prihajajo. Jasno in toplo vreme se bo namreč še nekaj dni nadaljevalo in celo stopnjevalo.

Kot nam je povedal dežurni vremenoslovec pri Agenciji RS za okolje (Arso) Andrej Pečenko, bodo danes na severu in severovzhodu države mogoče popoldanske nevihte. Toča je malo verjetna, saj razmere (še) niso takšne. Drugod bo večinoma jasno in vroče, vroč pa bo tudi konec tedna, zato se odpravite v kraje, kjer se boste lahko ohladili. Jutranje temperature bodo med 13 in 20, dnevne pa med 30 in 35 stopinjami Celzija. Občasno se bodo lahko pojavljale krajevne nevihte, vendar bo verjetnost zanje majhna.

Kakšne izrazite fronte v naslednjih dneh ne bo. Ozračje se bo pregrevalo in napovedi kažejo, da se bo vročina tudi po koncu vikenda le še stopnjevala. Pri agenciji so zato objavili tudi rumeno opozorilo, ki svari pred vročino, na severu in severozahodu pa pred nevihtami.

Pazljivo na prostem

Vremenski vpliv bo v teh dneh spodbuden, sredi dneva in popoldne pa bo po nižinah velika toplotna obremenitev, zato se izogibajte velikim fizičnim naporom, uživajte lahko hrano, pijte dovolj tekočine in se zadržujte v senci. Ob popoldnevih bo tudi povišana koncentracija ozona.

Deli s prijatelji