VREME

Čaka nas nevihtni ponedeljek

Objavljeno 03. junij 2012 18.00 | Posodobljeno 03. junij 2012 18.00 | Piše: Mo. S.

Deževje bo do torka zjutraj večinoma ponehalo.

Brez dežnika v ponedeljek očitno ne bo šlo.

LJUBLJANA – Ob koncu tedna smo namesto težko pričakovanega poletja deležni oblakov, sonce pa se nam pokaže le vsake toliko časa. V zadnjih tednih je dežnik skorajda obvezna oprema in tako bo očitno vsaj še nekaj dni.

Danes bo lahko deževalo zlasti v hribovitem svetu zahodne Slovenije, drugje pa bo pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo, so zapisali na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso). Temperature se bodo dvignile do 26 stopinj Celzija, v vzhodni polovici države pa do 29.

Nevihtni ponedeljek

V ponedeljek zjutraj bo še delno jasno, že dopoldne pa se bo oblačnost povečala. Padavine v obliki ploh in neviht se bodo pojavljale zlasti v zahodni in severni Sloveniji, do večera pa se bodo lahko razširile tudi v druge dele države. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju okoli 18, najvišje dnevne pa od 18 do 23, na Dolenjskem in v Beli krajini do 26 stopinj Celzija.

Sicer se proti nam z zahoda pomika hladna fronta, v višinah pa k nam prehodno priteka nekoliko bolj suh in toplejši zrak. Ne pozabimo, da so velike in hitre spremembe temperature ozračja recept za nevihte.

Hladnejše bo

Deževje bo do torka zjutraj večinoma ponehalo. Čez dan bo spremenljivo oblačno, mogoče so tudi posamezne plohe. Ohladilo se bo.

Deli s prijatelji