VREMENSKA

Burna noč: veter odkrival strehe in podiral drevesa

Objavljeno 17. april 2016 12.13 | Posodobljeno 17. april 2016 12.14 | Piše: STA, Mo. S.

Tudi danes bo ponekod še močno pihalo.

Gasilci so imeli veliko dela s podrtimi drevesi po cestah.

LJUBLJANA – Močan veter je v soboto povzročal veliko težav zlasti v vzhodnem delu Slovenije, od koder so poročali o več podrtih drevesih in razkritih strehah. 

Podrta drevesa so po podatkih uprave za zaščito in reševanje za krajši ali daljši čas ovirala promet na posameznih cestnih odsekih na območjih Krškega, Maribora, Miklavža na Dravskem polju, Murske Sobote, Moravskih Toplic, Velike Polane, Ormoža, Cirkulan, Slovenj Gradca in Prevalj.

Veter odkrival strehe

Med drugim je veter odkril okoli 100 kvadratnih metrov strešne kritine na večstanovanjskem objektu v Maistrovi ulici v Mariboru, kjer so posredovali gasilci in prekrili ostrešje. V Gornji Radgoni je veter na Ljutomerski cesti nagnil oglasni pano, ki so ga gasilci nato odstranili, v Strukovcih v občini Puconci pa je kabel za telekomunikacijske storitve nevarno visel čez cesto.

V Cankarjevi ulici v Murski Soboti je veter na cestišče podrl ograjo, ki so jo odstranili delavci Cestnega podjetja Murska Sobota. Iz Renkovcev v občini Turnišče so poročali o zlomu električnega droga, v Bratoncih v občini Beltinci pa so gasilci morali posredovati pri nenaseljeni starejši hiši, na kateri je veter začel razkrivati streho.

Agencija RS za okolje (Arso) je za danes za vzhodno polovico države razglasila rumeni alarm za veter, ki lahko doseže maksimalno hitrost od 50 do 70 kilometrov na uro. Razmere naj bi se sicer v noči na ponedeljek umirile.

Deli s prijatelji