OPOZORILO

Burja in sneg bosta gradila snežne zamete

Objavljeno 16. januar 2013 11.12 | Posodobljeno 16. januar 2013 11.12 | Piše: Mo. S.

Vozniki lahko ponovno pričakujejo nevšečnosti v prometu, počasen promet, zastoje, izločanje tovornih vozil in daljše potovalne čase.

Vozniki, pričakujte nevšečnosti v prometu.

LJUBLJANA – Napovedi vremenoslovcev se uresničujejo, saj se nam z jugozahoda bliža obilnejše sneženje. Agencija RS za okolje (Arso) je ob 8.30 zato izdala opozorilo, in sicer so zapisali, da se bo burja na Primorskem danes okrepila in bo do prvega dela noči zlasti v Vipavski dolini v sunkih lahko dosegala hitrost okoli 100 kilometrov na uro.

Burja ovira promet

Burja voznikom že nagaja, saj je na hitri cesti Nanos–Ajdovščina in na cesti Podnanos–Razdrto prepovedan promet za hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton, poroča prometnoinformacijski center.

Vozniki lahko pričakujejo nevšečnosti v prometu, počasen promet, zastoje, izločanje tovornih vozil in daljše potovalne čase.

Nastajali bodo snežni zameti

»Predvsem na prehodu iz Notranjske proti Primorski in na severnem Primorskem, kjer bo tudi snežilo, bo burja gradila snežne zamete,« dodajajo in opozarjajo, da se bo burja v četrtek čez dan ponovno okrepila in bo najmočnejša zvečer ter v noči na petek, ko bo v sunkih lahko dosegala hitrosti do 120 kilometrov na uro.

V četrtek bo vetrovno tudi na vzhodu države, kjer bo ob sneženju veter prenašal sneg in gradil zamete.

image

Opozorilo za sredo (vir: Meteoalarm.eu)

Nevarni plazovi

Na območju Julijskih Alp je nevarnost snežnih plazov velika (četrte stopnje), pričakujejo pa tudi spontano plazenje srednje velikih plazov nesprijetega snega – predvsem s strmejših pobočij. Drugod po gorah je nevarnost plazov tretje stopnje.

 

Deli s prijatelji