VREMENSKA

Burja brije do 100 km/h

Objavljeno 13. oktober 2012 12.42 | Posodobljeno 13. oktober 2012 12.42 | Piše: T. L.

Nedeljsko vreme bo podobno današnjemu, le burje na Primorskem ne bo.

LJUBLJANA – Vreme nam ta konec tedna ni pretirano naklonjeno, najlepše bo na Primorskem, kjer se bo živo srebro dvignilo do 20 stopinj Celzija. Sicer pa bo danes prevladovalo oblačno vreme z občasnim rahlim dežjem, medtem ko bo na Primorskem pihala šibka burja. Zaradi sunkov burje, ki dosegajo hitrost od 80 do 100 km/h, je od 7.55 na odseku regionalne ceste Ajdovščina–Podnanos uvedena zapora I. stopnje

Najvišje dnevne temperature se bodo po podatkih Agencije za okolje (ARSO) gibale od 10 do 15, na Goriškem in ob morju okoli 20 stopinj.

Nedelja podobna soboti

Tudi za nedeljo vremenska napoved ni bistveno lepša: obeta se zmerno do pretežno oblačen dan, na severu in vzhodu države bo večinoma suho vreme, drugod bo občasno še rahlo deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem okoli 15, najvišje dnevne od 12 do 17, ob morju do 20 stopinj Celzija.

V ponedeljek nekaj sonca

Kot kaže trenutna napoved, pa se bo nekaj sonca pokazalo v ponedeljek predvsem na vzhodu Slovenije, kjer bo deloma sončno in razmeroma toplo vreme, pihal pa bo jugozahodnik. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem v zahodnih krajih bo občasno deževalo. Poslabšanje vremena se bo zgodilo že v noči na torek, ko se bodo padavine, deloma nevihte, širile proti vzhodu. V torek bo oblačno in deževno.

Deli s prijatelji