OZADJE PRVEGA SREČANJA

Bulčeva pri Junckerju: jo lahko izpodnese Merkur?

Objavljeno 14. oktober 2014 15.01 | Posodobljeno 14. oktober 2014 15.39 | Piše: S. N.

Preverili smo, kaj zvezde kažejo novi kandidatki za evropsko komisarko v Bruslju Violeti Bulc.

Violeta Bulc.

LJUBLJANA – Po evropskem debaklu bivše premierke Alenke Bratušek je kandidatka vlade Mira Cerarja za evropsko komisarko Violeta Bulc že v Bruslju, kjer se bo proti večeru srečala z bodočim predsednikom komisije Jeanom-Claudom Junckerjem.

Bulčeva nominirana v času zlatega trikotnika

Ob kratki interpretaciji burnih oktobrskih komisarskih dogodkov smo si pomagali z zvezdno napovedjo Susan Miller, ki velja za eno najbolj znanih ameriških astrologinj. 

Miro Cerar je kandidaturo Bulčeve uradno najavil v, kot piše Millerjeva, obdobju zlatega trikotnika, ki je bil planetarno nadvse naklonjen vodnarjem. Kot smo poročali, se je vse skupaj dogajalo 9. in 10. oktobra, ko se je zgodila uradna naznanitev, da je Bulčeva tista, ki jo vlada pošilja v Bruselj. Prav ta dva dneva, tako Millerjeva, se je vodnarjem obetal razburljiv preboj. In Bulčevi, ki je bila v slovenski politiki le nekaj tednov, se je nasmehnil s tem, ko se je izstrelila na bruseljski politični podij.

Za današnji dan, ko se Bulčeva sreča z Junckerjem, zvezde ne kažejo posebne naklonjenosti ali nenaklonjenosti, je pa priporočljivo, da je pri sklepanju končnih dogovorov Bulčeva previdna, za kar je »kriv« predvsem retrogradni planet Merkur, ki ni najprimernejši za tovrstna dogovarjanja in bo »na delu« vse do 26. oktobra. Čeprav v tem obdobju zvezde niso naklonjene sklepanju dogovorov, pa se bo Bulčeva vseeno morala zavezati Evropski komisiji in komisarskemu stolčku v tem neugodnem času. Prav tako zvezde niso najbolj naklonjene novim dogovorom na (neuradno še) dan zaslišanja Violete Bulc, retrogradni Merkur pa bo lahko povzročal težave tudi Junckerju, ki naj bi se predvidoma 22. oktobra potegoval za potrditev celotne ekipe.

Pogled naprej pa pokaže, da se po koncu meseca oktobra za Bulčevo začenja dobro obdobje na karierni poti. In še eno opozorilo, ki je zapisano v zvezdah: konec oktobra se zna iz njenega življenja posloviti pomembna moška vodilna oseba. Le ugibamo lahko, za katero osebo v življenju Bulčeve bi lahko šlo ali pa gre le za njen odhod v Bruselj ...

Vse uči uprte v slovenske kandidatke

Kako se bo srečanje odvilo in kateri resor bo Juncker naši kandidatki določil, bo jasno predvidoma še danes. Če bo Juncker s slovensko kandidatko zadovoljen, bo pripravil nov seznam vseh komisarskih kandidatov, ki ga bodo morale potrditi članice unije, šele nato pa bo sledilo zaslišanje Bulčeve pred Evropskim parlamentom. Za zaslišanje se sicer neuradno omenja 20. oktober, saj je že za 22. oktobra predvideno glasovanje o celotni Junckerjevi ekipi, ki naj bi začela delati 1. novembra. Ta časovnica pa bo, kot so že takoj po zapletih z Alenko Bratušek opozarjali poznavalci bruseljskega dogajanja, težko izvedljiva in zato predvidevajo, da je zamuda pri začetku delovanja Evropske komisije skoraj gotova. 

Kakor koli že, veliko je (še nepotrjenih) datumov. Ker se je v domačih in tujih medijih v zadnjih dneh pojavilo kar nekaj zapisov (med njimi tudi nekaj šaljivih) na račun Bulčeve in njenega prostočasnega zanimanja za tako imenovane new age prakse, smo, malo za šalo, malo zares, preverili, kaj Bulčevi, sicer rojeni 21. 1. 1964 v astrološkem znamenju vodnarja, v tem času kažejo zvezde. 


Potočnik še na rezervni klopi?

Janez Potočnik pa menda še ni povsem odpisan kot kandidat za evropskega komisarja. Rojenemu v znamenju ovna (22. marca 1958) zvezde napovedujejo, da bo v času od 25. oktobra do 4. decembra nastopilo kritično obdobje za njegovo kariero, konec decembra pa bo še pomembnejši, ko bodo planeti naklonjeni tudi novostim in novim delovnim mestom. 

Večjih prebojev v naslednjih dneh, zapisanih v zvezdah v povezavi z bruseljskimi dogodki, pa iz horoskopa ni mogoče razbrati.

 

Pester oktober

– Retrogradni Merkur v škorpijonu/tehtnici med 4. do 26. oktobrom lahko prinaša zamike. V tem času je treba pustiti odprte različne možnosti, se ničemur ne ustno ne pismo zavezati in vse take odločitve prenesti na čas po 26. oktobru. »Lahko se pogovarjate, vendar ničesar ne zapisujte v kamen do naslednjega meseca, najbolje šele po 10. novembru.« 

– Lunin mrk in polna luna (8. oktobra v ovnu) sta lahko povezana z nenačrtovanim in nenadnim potovanjem. Pa vendar, pred podpisom pogodb Millerjeva svetuje zadržanost. Z luninim mrkom in s polno luno so se določene stvari zaključile ali pa se bodo končale stvari, na katere je vodnar že dlje časa mislil. 

– Najsrečnejša dneva v oktobru sta 9. in 10. oktober, ko bo Mars deloval blizu Jupitra, prinašalca daril in sreče. Na nebu se bo oblikoval zlati trikotnik in vodnarjem pomagal pri razburljivem preboju. Postavitev planetov bo vodnarjem nudila neverjetno zaščito.

– Novi sončev mrk (23. oktobra) vodnarjem prinaša nove karierne priložnosti. Vodnarji naj ugotovijo, kako lahko spremembe v okolici obrnejo sebi v prid. V primeru novih poslovnih začetkov (nova storitev, izdelek) je čas po 23. oktobru idealen za to.

– Po 25. oktobru je za vodnarja čas za počitek in načrtovanje novih strateških korakov. Ko bo namreč Mars vstopil v vodnarja 4. decembra, se bo vodnar premikal s hitrostjo sonca vse do sredine januarja. Kariera vodnarjev cveti in bo še bolj po 23. decembru. Preizkušnje, ki so trajale od oktobra leta 2012, se bodo s koncem letošnjega leta končale, napoveduje astrologinja. Do decembra bodo dolgovi poplačani, sledi pa nagrada za uspešno delo na delovnem mestu. 

– Drugi oktobrski mrk (23. oktobra) bo vplival na deseto hišo kariernega uspeha, in ker bo sončev mrk 23. oktobra, je to lahko povezano z razburljivo novo ponudbo, ki jo bo vodnar želel preveriti. Drugi mrk v Škorpijonu bo dober, čeprav bo vodnar sprva obupan, ko bo vodilna moška oseba napovedala odhod. Gre za osebo, ki je vodnarja lahko ščitila ali bila njegov mentor in njeno prisotnost bo vodnar pogrešal. Za vodnarja pa bodo boljše druge novice glede profesionalnega napredka. Mogoče je napredovanje, nepričakovana pohvala ali pozitivna publiciteta. 

 

Deli s prijatelji