ZAVRNJENI PREDLOGI

Brglez: Zbiranja podpisov za razpis referendumov ne bo

Objavljeno 02. maj 2016 18.23 | Posodobljeno 02. maj 2016 20.35 | Piše: T. Pa.

Zahtevo za razpis referendumov je 25. aprila vložil Sindikat delavcev migrantov Slovenije.

Milan Brglez.

LJUBLJANA – Predsednik DZ Milan Brglez ne bo določil roka za zbiranje podpisov v podporo zahtevam za razpis referendumov, ki jih je 25. aprila vložil Sindikat delavcev migrantov Slovenije. Tako se je odločil, da bi zavaroval pravico do zakonodajnega referenduma in v skladu z načelom pravne države preprečil njene morebitne zlorabe. Brglez je s to odločitvijo že seznanil predstavnike sindikata, podrobneje pa bo razloge zanjo pojasnil v torek na novinarski konferenci, so danes sporočili iz DZ.

Predstavniki delavcev migrantov so prejšnji ponedeljek v DZ vložili referendumske pobude za tri zakone, ki jih je DZ sprejel na aprilski seji, nato pa v četrtek še za tri. Kot so pojasnili, DZ po njihovem mnenju sprejema dvoumne zakone, zato nameravajo vsakega proučiti in presoditi, ali je v škodo državljanov.

Ob vložitvi referendumskih pobud je predstavnik sindikata Emerik Neumeister tudi opozoril, da kot dnevni migranti vsak dan na sebi občutijo krivičen zakon o dohodnini, ki je bil sprejet leta 2005. Na zadnjem sestanku s finančnim ministrstvom je državna sekretarka Mateja Vraničar Erman »ubila še zadnje upanje, da bomo lahko prišli do konstruktivnega dogovora«. Dejal je, da so bili zavrnjeni vsi njihovi predlogi.

V znak državljanske nepokorščine so delavci migranti že v minulih mesecih vložili nekaj referendumskih pobud, ki pa so jih po pogovorih s premierjem Mirom Cerarjem umaknili.

Deli s prijatelji