ODGOVOR

Brglez SDS obtožuje natolcevanja

Objavljeno 22. oktober 2014 18.29 | Posodobljeno 22. oktober 2014 18.29 | Piše: Mo. S.

Predsednik DZ Milan Brglez: »Gesta poslanske skupine SDS me je negativno presenetila.«

Milan Brglez je poslancu Tanku izrekel opomin.

LJUBLJANA – Predsednik državnega zbora (DZ) Milan Brglez se je odzval na predlog za njegovo razrešitev, ki ga je poslanska skupina SDS vložila v torek.image

Kot pravi, ga je ta »gesta« negativno presenetila, je pa na vse navedbe SDS že podal odgovore in jih je pripravljen ponoviti.

»To ni moj način komunikacije«

»Žal ob tem ugotavljam, da se s trganjem izjav iz konteksta, prilagajanjem povedanega, natolcevanjem in navajanjem stvari, ki niso bile nikoli izrečene – kar vse je bilo uporabljeno v podanem predlogu –, kaže politična (ne)kultura, na katero nisem nikoli želel in ne želim pristati in ne bom pristal. To ni moj način komunikacije in ni tisto, za kar sem se podal v politiko. Sam namreč vztrajam, da je čas, da v Sloveniji dvignemo komunikacijo med političnimi akterji na višjo raven, zato tako neutemeljeno pisanje kot tudi ton sporočila PS SDS zavračam,« so zapisali v njegovem sporočilu za javnost.

Zaveda pa se, da ima poslanska skupina SDS pravico do svojih stališč in pogledov, zato bo na seji DZ pojasnil, da tisto, kar mu očitajo, ne drži, temveč »je sad nekih drugih namenov«.

Deli s prijatelji