REORGANIZACIJA

Brezposelni Petek direktor direktorata za medije?

Objavljeno 07. marec 2012 15.10 | Posodobljeno 07. marec 2012 14.41 | Piše: S. J.

Vlada še pred obravnavo v DZ združuje in ukinja direktorate

Poslanec Miro Petek sprašuje ministrico Katarino Kresal, ali gre za dvojna merila

LJUBLJANA – Vlada hiti, saj je konec februarja sprejela uredbo, s katero ukinja ali združuje direktorate na ministrstvih, poroča časnik Delo. Poleg tega pa seli tudi agencije, uprave in direkcije. Vse to je vlada storila, še preden naj bi ta petek v državnem zboru sploh obravnavali novelo zakona, ki prinaša drugo fazo reorganizacije ministrstev. 

Namesto 58 direktoratov trije manj

Vlada bo združevala predvsem po funkciji podobne državne organe. Tako bodo namesto 58 direktoratov trije manj, preostale direktorate pa bodo preselili na reorganizirana ministrstva. Nespremenjena ostaja sestava pomembnega reformnega ministrstva za delo.

Med resnimi kandidati za novega direktorja direktorata za medije se omenja poslanec SDS Miro Petek, ki je trenutno brez službe.

Po ministrstvu za kulturo ukinjen še direktorat za kulturni razvoj

Ukinjen bo direktorat za kulturni razvoj in mednarodne zadeve, ostaja pa direktorat za medije. Naloge direktorata za ceste, za civilno letalstvo ter za železnico in žičnice bo od zdaj opravljal skupni direktorat za promet. Direktorat za migracijo in integracijo bo združen z direktoratom za notranje zadeve. Pod streho enega ministrstva se bodo združili tudi vsi inšpektorati. 

Za spremembe manj kot mesec dni časa

Rok za vse predvidene spremembe in morebitna odpuščanja javnih delavcev je 1. april. 

Deli s prijatelji