LUKSUZ

Brezec v dveh mesecih kupil dve stanovanji

Objavljeno 15. januar 2012 10.25 | Posodobljeno 13. januar 2012 20.54 | Piše: Irena Divković Milanović

Za luksuzni stanovanji v Miamiju je odštel 475.000 oziroma 400.000 zelencev.

Nada in Primož sta si dom ustvarila tudi čez lužo.

LJUBLJANA – Iz uradnega življenjepisa enega najuspešnejših slovenskih košarkarjev Primoža Brezca je mogoče razbrati številne selitve. Rodil se je v Postojni, odraščal v Sežani, od leta 1996 je igral za domačo ekipo Kraški Zidar, v obdobju 1998 do 2001 pa za ljubljansko Union Olimpijo. Naslednjih sedem sezon je igral za ligo NBA v ZDA in Kanadi. Profesionalno se je vrnil v Evropo poleti 2008 zaradi dveletne pogodbe z rimsko Lottomatico. Od septembra 2010 Brezec tekmuje v ruski košarkarski ligi, najprej je igral za Krasnije Krila iz Samare, od lanskega leta pa za Lokomotiv Kuban.

Dom tudi v ZDA

Medtem ko je nosil dres najmočnejše svetovne lige, je zamenjal več klubov in živel v več ameriških zveznih državah, v nepremičnine pa je vlagal v dveh. Medtem ko je igral za Charlotte Bobcats v Južni Karolini, si je privoščil vilo, ki je bila dom njemu, ženi Nadi in hčerki Niki. V Miamiju je kupil dve razkošni stanovanji, izbira Floride pa je verjetno smiselna, saj so v tamkajšnje nepremičnine vlagali tudi številni drugi košarkarji iz držav nekdanje Jugoslavije, tudi če jih posli ali življenje niso ponesli na ta konec sveta. Poletje 2011 je družina Brezec preživela na Kreti, potem pa v Miamiju, o čemer je zaupala tudi reviji Story. »Tam imamo stanovanje, ker smo želeli imeti en dom tudi v Ameriki, kjer smo živeli 10 let in kjer se je Nika tudi rodila. Prosti čas smo na Floridi preživljali na dolgih peščenih plažah, prav tako smo obiskali znameniti park Disney World v Orlandu, kjer je seveda najbolj uživala prav mala Nika. Spoznala je vse pravljične junake iz Disneyjevih risank, kot so Miki Miška, Racman Jaka, Pluton in drugi, se zabavala v pravljični deželi, dobila pa je tudi priložnost, da se preobleče v pravo princesko iz risanega filma Aladin,« je opisala Nada Brezec.

Breeze namesto Brezec

Ameriški registri postrežejo zanimiv podatek. Prvo razkošno stanovanje v Opera Towerju v Miamiju sta zakonca Brezec kupila skupaj, lastnik drugega, v apartmajskem kompleksu 1800 Club, pa je le Primož. V digitalnem registru je pri prvem napačno zapisan priimek, namesto Brezec – Breeze, v pogodbah pa je vse po pravilih. Prvo stanovanje sta kupila aprila 2008, in sicer za 475.458 dolarjev v gotovini, za drugo pa je Primož Američanu Waynu Cohenu odštel 400.000 dolarjev, ravno tako v gotovini, maja 2008. Opera Tower je sodobno urejeni kompleks, stoji na elitnem naslovu Bayshore Drive, namenjen pa je zahtevnim stanovalcem z globokimi žepi. Oglašujejo ga kot enkratni arhitektonski dosežek v bližini Muzejskega parka v Miamiju, v katerem so umetnostna galerija, otroški in prirodoslovni muzej ter številne druge specializirane institucije. Tam so tudi marina Sea Isle, Yachting Center, štiri milijone vreden Margaret Pace Park in zaliv Biscayne, najrazličnejša športna igrišča, teniška, košarkarska, bejzbolska, in celo prostor za piknike z žarom. Dolga peščena plaža ob oceanu je seveda samoumevna, za tiste, ki jim ne dišijo valovi z Atlantika, pa so seveda na voljo zaprti in odprti bazeni, spaji, telovadnice in lepotilni saloni.

 

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Brezec ima stanovanje s površino 113 kvadratnih metrov z dvema kopalnicama, veliko teraso in panoramskim pogledom na morje, družbo pa mu delajo sosedje iz nekdanje domovine

Deli s prijatelji