HEKTOLITER NA DAN

Brez Sandija bi bil Marcel žejen

Objavljeno 23. julij 2015 09.47 | Posodobljeno 23. julij 2015 09.48 | Piše: O. B.
Ključne besede: hektoliter

Hektoliter Slovenskih novic in Dane šel k 25-letnemu Marcelu Pukšiču iz Slovenskih goric.

V tej vročini so nam Novice in Dana namenile pravo stvar, pravi Marcel. Foto: Oste Bakal

GORNJA RADGONA – Ko se iz Maribora po nekdanji magistralki zapeljemo proti Gornji Radgoni, je takoj za koncem občine Benedikt na levi strani Zagajski Vrh z okoli 150 prebivalci. Med njimi je decembra 1989 rojeni Marcel Pukšič, ki živi z mamo Angelo, očetom Janezom in bratrancem Sandijem Frasom. Ta je v tej zgodbi še posebno pomemben, saj je prav on izpolnil prijavnico za nagradno igro Hektoliter pijače na dan, na katero pa je napisal Marcelove podatke: »Doma imamo že vrsto let naročene Novice, prav tako na moje ime, in pogosto sodelujem v različnih nagradnih igrah. Tokrat sem napisal na Marcela, ki je imel srečo. Vesel sem, da mi je uspelo pripraviti mu veliko presenečenje, kar sem tudi želel,« nam pove Sandi, ki je odraščal pri teti in stricu ter njunih treh otrocih (poleg Marcela sta še dve hčeri, ki sta si ustvarili lastni družini, op. p.).

Marcel, ki prav tako rad prebira Novice, o sodelovanju v nagradni igri Slovenskih novic in Dane ni vedel ničesar, dokler mu po telefonu nismo sporočili vesele novice. »Dejansko ste me prijetno presenetili in razveselili, saj najprej nisem vedel, za kaj gre, zdaj pa vidim, da tudi mene včasih doleti sreča,« pove skromni fant, ki je v preteklosti imel zdravstvene težave in je bil pogosto po bolnišnicah. To mu je onemogočilo, da bi pridobil poklic, potem ko je po osnovni šoli v Benediktu obiskoval še en letnik poklicne šole v Mariboru, kjer je želel postati avtoličar. Tako zdaj nima poklica, a kljub temu upa, da bo našel službo. Poleg službe išče tudi dekle, saj je trenutno samski.

»Seveda bi bila kakšna punca zame dobrodošla, saj bi mi lahko pomagala tudi popiti vso to pijačo. A tudi brez nje bo šlo, saj smo doma štirje, pa še prijatelji in svojci pridejo, pa bo. Zdaj, ko je tako vroče, je potrebne tudi nekoliko več pijače,« nam je povedal Marcel, ki je z očetom in bratrancem naš in Danin hektoliter brezalkoholnih pijač odnesel v klet, ki je nekoliko pod zemljo in ima naravno nizko temperaturo. 

Deli s prijatelji