ŠE NEPOVEZANI

Bratuškovo na čelo nove stranke, Jankoviću še naprej bežijo

Objavljeno 05. maj 2014 15.17 | Posodobljeno 05. maj 2014 15.24 | Piše: A. L.

Nekdanji poslanec PS Jani Möderndorfer je dejal, da se bodo na volitve pripravljali skupaj z Alenko Bratušek.

Zoran Janković.

LJUBLJANA – Stranko Pozitivna Slovenija (PS) so zapustili še Maša Kociper, Robert Golob in Aleš Čerin, poroča rtvslo.si. Kociprova je dejala, da je šlo na kongresu PS za demokratično odločitev, vendar se oni z njo ne strinjajo.

Zoran Bosančić, predsednik Prihodnosti Slovenije (podmladka PS), je danes napovedal: »Danes bom odstopil s funkcije predsednika Prihodnosti Slovenije, podmladka Pozitivne Slovenije, in bom izstopil iz stranke, saj želim v bodoče predvsem graditi, ne pa rušiti.«

Nekdanji poslanec PS Jani Möderndorfer je prisotnim novinarjem razkril, da se bodo bivši pozitivci na volitve pripravljali skupaj z Alenko Bratušek. Zdaj so le poslanska skupina nepovezanih, kmalu pa nameravajo ustanoviti še novo stranko, ki jo bo vodila Alenka Bratušek.

Kdo vse je zapustil Jankovića

Naj spomnimo: po zmagi Zorana Jankovića so stranko zapustili številni poslanci (Dragan BosnićJerko ČehovinMaja DimitrovskiDarko JazbecAljoša JeričSaša Kos, Jožef Kunič, Jani Möderndorfer, Mitja MeršolAlenka PavličJože Velikonja in Peter Vilfan), dva ministra (Metod Dragonja in Roman Jakič) in trije državni sekretarji (Jernej PavličMatija Sevšek in Tamara Vonta).

Deli s prijatelji