KANDIDATI

Bratuškovo je strah? Po lokalni Kresalovi noče novega GGM

Objavljeno 28. marec 2014 09.43 | Posodobljeno 28. marec 2014 09.30 | Piše: T. L.

Bratuškova se menda boji nepredvidljivega Bešiča Loredana, ki da po vedenju spominja na novega Gašparja Gašparja Mišiča.

LJUBLJANA – Premierka Alenka Bratušek se bo v kratkem sestala s kirurgom Danijelom Bešičem Loredanom. Kot smo poročali, je potencialni novi kandidat za ministra za zdravje v politiko že vabil Jasno Kuljaj,image čeprav še niti sam ne ve, ali bo v politiki sploh pristal. 

Po lokalni Katarini Kresal novi GGM?

Po pisanju portala Požareport pa Loredan najverjetneje ne bo novi minister za zdravje, saj si predsednica vlade Alenka Bratušek po sramotnem fiasku z Alenko Trop Skaza ne more privoščiti ponovnega tveganja s »politično in značajsko tako nepopisanim listom«. Danijel Bešič Loredan doslej po svojem slogu komuniciranja ponuja videz »Gašparja Gašparja Mišiča v zdravstvu«. Viri znotraj vladne koalicije menda na podlagi dozdajšnjega vedenja ocenjujejo, da so reakcije Danijela Bešiča Loredana popolnoma nepredvidljive v primeru, če gre kaj narobe. Medtem ko je Alenka Trop Skaza svoj odstop utemeljevala s pritiski lobijev, bi Danijel Bešič Loredan, če stvari ne bodo potekale po njegovo, lahko hitro ponudil odstop in za vse skupaj okrivil Bratuškovo. In tega, piše portal, je premierko in njene svetovalce upravičeno strah.

Veliko škode je namreč Bratuškovi povzročil že fiasko z 'lokalno Katarino Kresal', zato si novega z novim GGM ne more privoščiti. 

Kdo se bo z uspešnim ministrom hvalil, kdo ob neuspehu padel?

Bešič Loredan je sicer že večkrat javno povedal, da je položaj pripravljen prevzeti, očitno pa tudi koalicijski partnerji Bratuškove nimajo večjih zadržkov do njegovega imenovanja. 

Zgodba z Igorjem Šoltesom, ki so mu predvsem nasprotovali v SD, se ni ponovila, jasno podporo so novemu kandidatu napovedali sicer le v Virantovi Državljanski listi (DL).

Kar od Bratuškove zahtevajo preostali partnerji, je le, da se izjasni, ali Bešič Loredan na ministrski stolček prihaja iz kvote PS, Lukšič in Erjavec drugačnih pogojev ne postavljata. Kot piše portal, to pomeni, da se bo, če bo Danijel Bešič Loredan uspešen minister, s tem hvalila vsa vlada, tudi Lukšič, Erjavec in Virant, če pa ne bo, bo edina kriva Alenka Bratušek.

Kaj je Šoltes Bratuškovi povedal o Bešiču Loredanu?

Bešič Loredan je pred časom skupaj z Igorjem Šoltesom, nedavnim neuspešnim kandidatom za ministra za zdravje, ustanovil društvo Verjamem, ki naj bi se sčasoma prelevilo v politično stranko. Ampak že čez nekaj dni sta se Šoltes in Bešič Loredan sprla in ta je Šoltesa zapustil. In če se je Bratuškova zdaj pri Šoltesu pozanimala o Bešiču Loredanu, bi bilo zanimivo slišati, kaj je imel povedati ...
 

Deli s prijatelji