JE TO KONEC?

Bratuškovi poslali pošto KPK, v njej pa o ...

Objavljeno 09. september 2014 17.00 | Posodobljeno 09. september 2014 17.00 | Piše: A. L.

KPK je sprejel osnutek ugotovitev v primeru postopka izbire evropskega komisarja. Bratuškova ima sedem dni ima časa, da se odzove.

Alenka Bratušek.

LJUBLJANA – Senat Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) je na današnji seji sprejel osnutek ugotovitev v primeru postopka izbire evropskega komisarja. Na podlagi 7. odstavka 13. člena zakona o integriteti in preprečevanju korupcije je komisija osnutek danes po pošti posredovala predsednici vlade Alenki Bratušek. Ta se lahko v roku sedmih delovnih dni po prejemu dokumenta izreče o navedbah v osnutku ugotovitev. Takoj zatem bo senat komisije sprejel končni dokument in z njim tudi seznanil javnost.

Komisija je na lastno pobudo začela postopek ugotavljanja kršitev določb zakona o integriteti in preprečevanja korupcije o dolžnem izogibanju nasprotju interesov članov vlade, do katerega naj bi prišlo v postopku predlaganja oziroma odločanja o slovenskih kandidatih za člana Evropske komisije. Na isto temo je komisija naknadno prejela še dve prijavi. KPK do zaključka postopka drugih informacij niti izjav ne daje, so sporočili iz KPK.

Deli s prijatelji