V KABINETU

Bratuškovi po novem sestanke organizira prodajalec sendvičev

Objavljeno 22. september 2013 11.16 | Posodobljeno 22. september 2013 11.16 | Piše: P. J.

Očitkov Žibertovega dobavitelja o zamudah pri plačilu v vladnem kabinetu niso želeli komentirati.

Žibert kot član kabineta spremlja Alenko Bratušek tudi na terenu.

LJUBLJANA – Vrhunec poletja je v kabinet predsednice vlade Alenke Bratušek prinesel novo kadrovsko okrepitev. Zadnji dan julija je namreč premierkin sodelavec postal Klemen Žibert, solastnik dveh prodajaln sendvičev v Ljubljani, sicer pa vidni član ljubljanske mestne organizacije koalicijske stranke SD in njenega podmladka. Žibert prodaja sendviče na ljubljanski železniški in avtobusni postaji ter na Kongresnem trgu.

Ne vedo, ali še prodaja sendviče

Žibert pri 28 letih sicer še vedno ni končal študija na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. V galeriji si lahko ogledate njegov življenjepis, objavljen na spletni strani ljubljanske mestne organizacije SD. Na Žibertov karierni preskok nas je opozoril njegov dobavitelj iz posla s sendviči, ki pravi, da bolj nestrokovnega in neprofesionalnega človeka še ni srečal. Žibertovo podjetništvo namreč menda zaznamujejo zamujanje s plačili, grožnje dobaviteljem in javno bahanje, da se mu ni dobro zameriti, ker je član podmladka SD. Z dobaviteljevimi očitki smo po uradni poti prek službe za odnose z javnostjo v vladnem kabinetu soočili tudi Žiberta, vendar njegove plati zgodbe nismo izvedeli. Z očitki se sam ni želel ukvarjati, je pa služba za odnose z javnostjo pojasnila, da v kabinetu z njimi niso seznanjeni, prav tako pa nimajo podatka, ali je Žibert še vedno v poslu prodaje sendvičev.

Od sendvičev do organiziranja sestankov

Žibert je po pojasnilih vladnega kabineta tajnik leto dni starejšega vrstnika, vodje kabineta Jerneja Pavliča, sicer donedavnega predsednika podmladka stranke Pozitivne Slovenije (PS). Za predsednico vlade Alenko Bratušek »izvaja zahtevnejše tajniške naloge, vodi zahtevnejše evidence, pripravlja in organizira sestanke in opravlja naloge po navodilih vodje kabineta«.

Na vprašanje, kakšne so reference, na podlagi katerih ga je predsednica vlade zaposlila v kabinetu, so zapisali, da »Klemen Žibert ustreza vsem pogojem in kriterijem, ki jih zahteva omenjeno delovno mesto«. Ker ima Žibert le peto stopnjo izobrazbe, je uvrščen v 19. plačilni razred.

Deli s prijatelji